Aquestes últimes festes vaig anar tres dies a la capital de l’imperi i, entre museu i museu, vaig entrar en una trentena de bars, que, per molt Prado i molt Thyssen que tinguin, encara són la principal aportació madrilenya a la història de l’art.
He fet una petita llista dels que més em van impactar, i he tingut els sants collons de posar-los nota i tot.
Sobre la llista, alerta! L’acrònim TAGS vol dir “tapa o aparitivo gratis sí”, cosa que no és moc de paó i que, a més, he comprovat que s’està perdent.
Almendro 13. Estil andalús, només tenen vins blancs i finos. 4/5. [mapa]
Casa Camacho. Poca cosa i moooolta solera. TAGS. 3/5. [mapa]
Casa Julio. Bons vins, croquetes sensacionals. 3/5. [mapa]
Casa Paco. Chatos i pinchos d’impacte. TAGS. 3/5. [mapa]
Malaspina. Antiga i bonica, amb predomini de paisanos, tot i estar en zona guiri. TAGS. 2/5. [mapa]
Plaza Mayor. Bocata de calamars a qualsevol garito adjacent, millor com més gent de peu i més greix al terra hi hagi. 2/5. [mapa]
Mercado San Miguel. Pijo total. Fins i tot tenen una paredeta d’ostres. Ben muntat. 3/5. [mapa]
Bar Santurce. Un senyor, una tona de sardines i una collita de pebrots de Padrón. 4/5. [mapa]
Stop Madrid. Pijín, pijín, i amb delicatessen. TAGS. 3/5. [mapa]
Taberna de Abajo. Marisc gallec del dia, a la barra. No hi ha paraules. 5/5. [mapa]
Taberna El Maño. Vinots, vinets i vinatxos. I bones tapes. TAGS. 4/5. [mapa]