De tant en tant cal viatjar a l’estranger, i si és cap a una llegenda, millor que millor. Si ho fas, fes-ho bé, encara que sigui per casualitat: de vegades entres en un lloc esperonat per la promesa d’un bon vermut i acabes descobrint que t’hi pots quedar a fotre-t’hi les botes.
El Mundial Bar és un racó històric de Barcelona, provinent del bojos anys vint del segle passat. Als vuitanta i noranta s’havia convertit en un lloc mig salvatge on podies començar la nit amb copes barates i alguna coseta per picar (o diguem-ne “fer coixí”) abans de sortir pel Born.
Avui se’l veu òptimament adaptat a l’actual concepte de restaurant de producte, amb un parell de tocs de cuina creativa. A banda de l’àmplia carta de tapes, platets frescos de peix i marisc (fan unes graellades que se surten del plat, literalment), conserves, embotits i salaons, sempre us oferiran unes quantes delicadeses fora de carta.
Des de fora es fa difícil pensar que el local té un menjador al fons, sobretot quan la barra (una de les poques barres que ens queden amb aspecte d’altar de pedra) és plena. T’hi fiques cap a dins i sembla que entris en una cova, però amb coses boniques penjades a les parets, amb taules petites, de les de marbre, i un servei molt i molt atent i simpàtic. És gent que sembla que hagi nascut dins d’aquell bar, així que et fan sentir com un convidat, no com un client.
I la veritat és que, amb tapa o amb delicatessen, hi menges com un rei. És difícil seguir-ne parlant, especialment tractant-se d’un local que ve tan precedit per la seva reputació. Deixem pas a les imatges, que quedarem més bé.
Preu: 1 combinat, 1 croquetes, 1 xistorra, 1 calamars a la romana, 1 gambes a la planxa, 1 chips d’esbergína amb formatge de cabra i mel, pa amb tomàquet, 1 pastís de mató amb cruixent d’anous, 1 mousse de crema catalana, 2 canya, vi blanc de la casa, aigua, 1 tallat, 1 carajillo J&B – 91,30