Pho, els fideus del Vietnam

El número 159 del carrer Sepúlveda és un local amb història. Hi va haver el Rosamar, un restaurant sensacional de cuina catalana amb molt bon producte i un toc d’imaginació contemporània que el feia definitivament atractiu. L’hi dèiem Els Beatles, perquè tenia les parets plenes de memorabília dels Fab Four, com si fos l’antimuseu del rock d’en Jordi Tardà.

Pho: pho amb pollastre

El Rosamar es va fondre de la nit al dia sense donar explicacions i des d’aleshores hi ha hagut un restaurant per a celíacs tristíssim i una inquietant cafeteria esotèrica que va acabar malament, amb la propietària morta d’un tret a la cara darrere el taulell (no és conya, es va especular amb que havia estat una execució per comptes amb una màfia de l’est).

De tot això no en té la culpa l’última reencarnació del negoci, que es diu Pho (el lema és “Authentic vietnamese bar & restaurant”), en honor als tradicionals fideus d’arròs, i que està irreconeixible després d’un rentat de cara a la manera oriental que l’ha deixat més actual, molt serè i amb el toc just de color que li cal a un ambient amb classe.

Aquí mana la Hai Nguyen, una mestressa vietnamita que fa anys que viu a Catalunya amb el seu marit, un alemany que ajuda al menjador els caps de setmana. Quan van muntar el Pho van decidir l’objectiu de fer-lo el més fidel possible a les arrels de la cuinera. Per això a la carta no hi trobareu massa productes que per aquí serien obligats però que no existeixen en la cultura vietnamita. Per exemple, els amants del vi fareu bé de buscar-vos la vida en un altre lloc.

El fort de l’oferta són els fideus, sempre d’arròs. Tenen, com no, els pho (plans i amples, semblants als tagliatelle) i els bun (rodons i prims, estil vermicelli). I la recomanació és prendre-se’ls amb brou, que és lleuger però molt gustós. Amb un bol ja fas plat únic, tant si el tall és de porc, pollastre, vedella o marisc (també n’hi ha de vegetals), i els condiments de soja, menta, llima, bitxo i més coses que et porten a banda i que li donen un toc exòtic preciós.

Això sí, el Pho també presenta una bona llista d’entrants suculents, principalemnet rotllets (vietnamites, d’estiu, de primavera…) i broquetes, entre les quals queden obligades les de gambes arrebossades (servides dins d’un got!) i el saté de pollastre.

Si no en teniu prou, remateu el postre amb un gelat de mango o un flam de llimona i marxareu amb la certesa d’haver menjat com uns reis però també amb la sensació de que ho heu fet de la manera més sana del món. Ja se sap que una de les virtuts de la bona cuina oriental és que no afarta i que fa digestions la mar de fàcils. Si és que passada una hora ja ho tens al peus i te’n vénen més ganes!

Preu: 1 rotllets d’estiu, 1 broquetes de gamba, 1 pho amb mandonguilles i porc, 1 pho amb pollastre, 1 bun amb vedella, verdures i cacahuets, 1 flam de llimona, 2 cerveses, 1 vi, 1 aigua, 1 tallat, 1 carajillo J&B – 48,20 euros

Pho: [mapa] [web] [info@myphobar.com] [934519187]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en Menjar estranger, Restaurants i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s