Ahí va, la Mertxe!

[Actualització 01/09/2012: AQUEST LOCAL HA TANCAT]

El Mertxe és un restaurant basc que es va passar anys i panys al carrer Diputació i que  fa un temps es va traslladar lluny de Sant Antontoni, a Villarroel amb Londres. Allà solia ser com anar a casa de la iaia, una figura molt identificable en la mestressa, la mateixa Mertxe, que porta la cuina però es fa molt visible al menjador (especialment quan hi ha canalla). Li devíem una visita per comprovar que d’una adreça a l’altra han canviat poques coses, i s’ha vist que encara és un lloc perfecte per a una celebració o fer-se un autohomenatge d’impacte, per qualitat i quantitat dels plats, a un preu més que raonable.

Deixant enrere la decoració funcional vintage d’abans, ara el local té molta més capacitat, està molt atapaït de taules, i ha agafat un look més senyor sense oblidar un clar tarannà tradicional. A la zona alta de l’Eixample deuen haver trobat una petita mina amb executius de gamma alta al menú del mig dia i fauna noctàmbula amb possibles.

Adaptant-se als temps que corren, han ampliat la barra de pintxos, que encara està lluny de les macrocadenes especialitzades (res a veure amb lizarrans i coses així), però que deu fer molt bon servei per gent que vulgui fer l’aperitiu.

El que no ha canviat gens és la carta, on no hi falten els plats més forts i els més típics del llibre de receptes basc. Tot molt recomanable, des de les kokotxas fins al txuletón, passant pels peixos ben tractats, a la donostiarra o la bilbaína, principalment lluç i bacallà.

Des d’aquí podríem entendre que un lloc com el Mertxe no té entrants, perquè ningú com un basc sap fer que les verdures caiguin com un plat potent, tant si és berza com si és carxofa, en menestra o en panatxe. Això per no parlar de les cassoles de llegums, sempre amb el tall a banda, perquè et serveixis al gust: les potxas navarreses i les mongetes vermelles són increíbles.

Per si no n’hi ha prou, al Mertxe també s’hi pot anar de pica-pica, gràcies al gran assortiment de primers plats: xampinyons en salsa, botifarró d’arròs i xistorra de La Rioja, anchoas albardadas (arrebossades només amb ou), piquillos de bacallà, espàrrecs, tripa… Tot molt lleuger, oi? Doncs com ha ser, del Mertxe, o en surts rodolant o no paga la pena sortir-ne!

Preu: 1 alubias rojas, 1 piquillos bacallà, 1 pastís de peix, 1 anchoas albardadas, 1 ampolla Rioja, 1 tallat, 1 carajillo J&B – 62 euros

Mertxe: [mapa] [web] [934531234]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Restaurants i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s