Furacu, quin forat!

De totes les petites (i inesperades) grans coses que et pots trobar a cops de transitar per Barcelona, d’aquelles que acaben fent que et preguntis “com he pogut viure tants anys sense saber que això existia?!”, un dels que s’emporten la palma és El Furacu, nom que en llengua asturiana vol dir “el forat” i que fa dècades que llueix el seu grandiós anonimat en un rètol al carrer Girona, just per sobre de la Gran Via.

El Furacu és una sidreria asturiana que té tot el que li cal a una sidreria per ser asturiana, i això inclou els típics cubells de fusta destinats als líquid sobrant de cada got quan ha perdut aquella efervescència tan fresqueta.

Tot i l’aspecte tavernari de la primera estança, tal com entrem, hem d’estar avisats que això no té res a veure amb els locals de borratxera barata de la part baixa del gòtic. Els plats estrella no consisteixen en xoricets del diable, sinó en la cuina típica i casolana del Principat, amb producte de qualitat i una elaboració molt i molt fina. Igual que la carta de vins, que no és molt extensa, però sí fiable, especialment en la secció de blancs.

Potser per això últim, de menjar sempre recomanarem el peix, tot i que el menú inclou talls ben gruixuts i sucosos de boví del Nord (entrecot al cabrales, per exemple). En les fotos que il·lustren aquest article, trobareu croquetes de cabrales, un pastís de cabracho (escórpora), el remenat d’oricios (garotes) i gambes i els sensacionals fritos de pixín (rap arrebossat només amb ou). Pels valents, tenen una gamma de faves imponents: en fabada, amb cloïsses… I després hi ha postres de la iaia!

En dies feiners, El Furacu ofereix menús de festa, però per gaudir-lo com es mereix és millor anar-hi amb calma durant el cap de setmana, millor per sopar, que per dinar està impossible si no has reservat.

Preu: 2 croquetes de cabrales, 1 pastís de cabracho, 1 remenat d’oricios i gambes, 1 fritos de pixín, albariño, 1 púding de cafè, 1 mousse de vodka, 1 carajillo de J&B, 1 tallat – 71 euros

El Furacu: [mapa] [932651783]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Menú, Restaurants i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s