La Clara, com un ou

En queden pocs, de llocs que s’han anat fent un nom perquè són al barri de tota la vida i s’han anat fent una clientela fixa, igual que la clientela s’ha anat fent a ells, a cops de confiança, de plats de sempre preparats amorosament i posats al dia amb mètode i amb classe.

La Clara: pèsols del Maresme

La Clara: pèsols del Maresme

Entre tots, La Clara, que pren el torn de l’antic La Clara d’Ou, destaca perquè ha sabut evolucionar i s’ha adaptat al gurmetisme imperant a Barcelona sense renunciar a l’esperit tradicional. Tan aviat et despatxen tapes amb llonganissa, com et fan seure amb un tartar de tonyina o uns cervellets a la romana.

A simple vista pot semblar un bar sense més que s’acaba de reformar amb un disseny car. Després d’això t’has de fixar en el que hi ha a l’aparador de la barra. El que s’hi veu són timbals d’escalivada amb anxoves o d’esqueixada, i més coses així de fines, com els tiradors de cervesa Urquell. A la carta, algunes propostes són certament espectaculars i, a més, tot i el predimni de la cuina catalana, exòtiques (entrecot de Nebraska!), per no dir que semblen pensades amb la inventiva pròpia d’una cuina inquieta.

No en va La Clara és un dels petits secrets de moda ara mateix a Barcelona, i potser per això pot arribar a ser una experiència divertida, perquè entre la mixtura d’ambients, el disseny modern i les voltes de pedres de l’antic celler soterrani reformat, t’hi pots trobar iaios i tietes que vénen de missa, famílies joves que intenten estar al dia, turistes que han llegit la guia indicada i parelletes que tenen ben sabut que la gastronomia a Catalunya és tot un hype. Tu, de quins series?

Preu: 1 calamars farcits de bolets, 1 xanguet, 1 pèsols, 2 pa amb tomàquet, 1 calamars a la romana, 1 recuit de Fonteta, 1 flam de formatge, 1 gelat de vainilla, 1 vi blanc (Viñas del Vero, Somontano), 1 canya, aigua, 1 tallat, 1 carajillo J&B – 104,90 euros

La Clara: [web] [mapa] [932893460]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en Restaurants, Tapes i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a La Clara, com un ou

  1. Àlex ha dit:

    Només hi he anat de barra i tots els platets em van semblar collonuts. L’haurem de visitar entaulats a veure si mantenen o milloren.
    Bon profit!

  2. Anna ha dit:

    Avui hi hem anat a dinar amb mons pares i ens ha encantat. A part de bon menjar, molt bon servei. Caret, però de qualitat. Hem quedat molt contents!

  3. Sempre que he anat he sortit molt satisfet. L’ steack tartar és un dels clàssics, i el flam de formatge “Chema” és el millor que he tastat mai (em podria menjar dos o tres).
    Un gran lloc del que no es parla gaire. Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s