En queden pocs, de llocs que s’han anat fent un nom perquè són al barri de tota la vida i s’han anat fent una clientela fixa, igual que la clientela s’ha anat fent a ells, a cops de confiança, de plats de sempre preparats amorosament i posats al dia amb mètode i amb classe.
Entre tots, La Clara, que pren el torn de l’antic La Clara d’Ou, destaca perquè ha sabut evolucionar i s’ha adaptat al gurmetisme imperant a Barcelona sense renunciar a l’esperit tradicional. Tan aviat et despatxen tapes amb llonganissa, com et fan seure amb un tartar de tonyina o uns cervellets a la romana.
A simple vista pot semblar un bar sense més que s’acaba de reformar amb un disseny car. Després d’això t’has de fixar en el que hi ha a l’aparador de la barra. El que s’hi veu són timbals d’escalivada amb anxoves o d’esqueixada, i més coses així de fines, com els tiradors de cervesa Urquell. A la carta, algunes propostes són certament espectaculars i, a més, tot i el predimni de la cuina catalana, exòtiques (entrecot de Nebraska!), per no dir que semblen pensades amb la inventiva pròpia d’una cuina inquieta.
No en va La Clara és un dels petits secrets de moda ara mateix a Barcelona, i potser per això pot arribar a ser una experiència divertida, perquè entre la mixtura d’ambients, el disseny modern i les voltes de pedres de l’antic celler soterrani reformat, t’hi pots trobar iaios i tietes que vénen de missa, famílies joves que intenten estar al dia, turistes que han llegit la guia indicada i parelletes que tenen ben sabut que la gastronomia a Catalunya és tot un hype. Tu, de quins series?
- La Clara: pèsols del Maresme
- La Clara: calamars farcits de bolets
- La Clara: xanguet
- La Clara: calamars a la romana
- La Clara: recuit de Fonteta
- La Clara: flam de formatge
- La Clara: anxoves
- La Clara: timbal d’escalivada
- La Clara: timbal d’esqueixada
- La clara: llonganissa
- La Clara: gelat de vainilla
- La Clara: pa
- La Clara: bodega
Preu: 1 calamars farcits de bolets, 1 xanguet, 1 pèsols, 2 pa amb tomàquet, 1 calamars a la romana, 1 recuit de Fonteta, 1 flam de formatge, 1 gelat de vainilla, 1 vi blanc (Viñas del Vero, Somontano), 1 canya, aigua, 1 tallat, 1 carajillo J&B – 104,90 euros
Només hi he anat de barra i tots els platets em van semblar collonuts. L’haurem de visitar entaulats a veure si mantenen o milloren.
Bon profit!
Ue!
I amunt els cogombres catalans!
Avui hi hem anat a dinar amb mons pares i ens ha encantat. A part de bon menjar, molt bon servei. Caret, però de qualitat. Hem quedat molt contents!
Sempre que he anat he sortit molt satisfet. L’ steack tartar és un dels clàssics, i el flam de formatge “Chema” és el millor que he tastat mai (em podria menjar dos o tres).
Un gran lloc del que no es parla gaire. Salut!