Can Lluís, cera de la que crema

Tot i que pràcticament se’l pot considerar una institució a Sant Antoni, perquè amb prou feines és a cinquanta metres de la ronda Sant Pau a través del mític carrer de la Cera, Can Lluís és i serà una llegenda viva del Raval occidental. El local sembla més petit de fora que a dins, on les parets van atapeïdes de quadres i pòsters emmarcats, testimonis directes d’intel·lectuals, dels mons de les lletres (Vázquez Montalbán, el gran heroi d’aquesta zona), les belles arts, la cançó i l’escena (el Llantiol i el Paral·lel són a tocar), que han desfilat pels dos mejadors des dels anys seixanta.

Can Lluís: foie casolà

Can Lluís ha estat descrit gairebé sempre com un local bohemi, però també és pura tradició gastronònica al cor de la capital catalana. Encara el porten entre pares, germans, cosins i altres parents de sang, hi cuinen les mames i les tietes, tot i que, a les taules, els bordegassos que despatxen asseguren que als fogons són tan bons hereus del difunt fundador, en Lluís, el de les “cigales”, com qualsevol mestressa.

Tot plegat, tres generacions contemplen una carta que ha sabut quedar-se amb el bo i millor d’altres èpoques i créixer d’acord amb el que s’espera dins de la seva lliga. Can Lluís és un lloc de tota la vida, on els cambres porten davantals lligats a la cintura, i no s’hi val exigir-ne finures. Això sí, les delicadeses des de la cuina -i una certa inquietut- són el pa de cada dia.

Només per recomanar, el menú ideal ens portaria al foie casolà de primer i els escamarlans oberts a la planxa de segon, però cal advertir que els diversos menús de Can Lluís (entre setmana en fan d’accessibles per a totes les economies) fan molt difícil la tria. La llista és plena de plats de la casa amb noms críptics, que normalment amaguen ingredients ultraproteínics i força rics en greixos. Davant de qualsevol dubte, el millor és preguntar al personal, que semblen gent molt seva, però resulten la mar de simpàtics quan hi connectes. Per la resta del menjar, no us perdeu la galeria!

Preu: 30 euros per barba, aproximadament

Can Lluís: [mapa] [934411187]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Menú, Raval, Restaurants i etiquetada amb , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s