Julivert Meu, més que faves i pèsols

Al llarg d’una pila d’anys ens ha sabut greu constatar la mala reputació que el Julivert Meu té entre els gurmets de classe finolis i els garitus de reputació seriosa. Potser és a causa d’aquest nom tan quico que li van posar… Però, bé, qui ho coneix ja sap que no és un lloc gens cool ni gens gastro, ni puta falta que li fa.

Julivert Meu: confit d'ànec

Un altre però seria la seva situació, a un pas de Canaletes i, per tant, de la marabunta guiri. No sabem si tranquil·litzarem ningú, però els turistes solen mantenir-se a ratlla ells solets en el macromenú d’espaguetis bolonyesa, carn amb patates i Paella d’Or de La Poma, just a la cantonada de Bonsuccés. Entrar al Julivert els deu fer més respecte (tot i que sempre n’hi ha que s’hi fiquen), perquè des de fora sembla un autèntic cau. I quan ets a dins, amb aquella barra i aquelles pedres al voltant, deu fer respecte.

Potser sí que de tan nostrat arriba a detallets embafadors, però té encís i amaga història. El negoci té poc més de 40 anys, però algunes de les parets són increïblement antigues. Si et diuen que l’estança del fons, amb aquelles rajoles, que no en queda ni una de recta, té més de 300 anys, t’ho creus.

El menú no fa massa concessions exòtiques, a banda d’una bona col·lecció de carpaccios. És cuina catala de socarrel, tan pràctica i familiar que resulta ideal fins i tot per al passavolant que vulgui fer un àpat ràpid amb alguna torrada de formatge o d’embotits de la terra (també hi ha ibèrics, que si no, no s’hi val) o patés, o els assortiments preceptius si és que s’hi va en grup. Amb altres plats, com les amanides -de bonítol, tomàquets de montserrat, escalivada, esqueixada- es pot completar un pica-pica dels que et deixen ben servit.

Per menjar a la carta, el Julivert es defensa consistent i sense floritures amb els plats obligats: cargols a la llauna, galtes de porc a la brasa o peus a la brasa, costelles de xai, confit d’ànec, botifarra amb seques… Així de potent. O de convincent. El Julivert Meu només necessita una oportunitat.

Preu: 1 torrada de llonganissa ibèrica, 1 gambes salades, 1 confit d’ànec, 1 broqueta de xai, aigua, vi, 2 sucs de taronja, 1 tallat, 1 carajillo J&B – 48 euros

Julivert Meu: [mapa] [web] [933180343]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Raval, Restaurants i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s