Can Miserias, un clàssic

Avisen que ja tenen llest al menú de les pròximes setmanes amb l’escudella i la carn d’olla típics de les festes i, clar, aquí comencem a salivar com unes loques. Raó més que suficient per recomanar un clàssic de la tradició gastronòmica barcelonina, obert des del 1921, quan encara era una bodega que servia alguns menjars. De fet, Can Miserias no és el nom original, sinó un malnom que li va quedar a l’establiment quan els amos originals van començar a reduïr les racions de vi (es veu que en aquell temps també tenien crisis).

Can Miserias: saquets cruixents farcits de llagostins de platja

De fora no sembla la gran cosa, per dins és acollidor. Amb un aire decididament retro, sembla que l’última reforma es va fer fa mig segle. Hi ha molta fusta, quadres antics i alguns miralls per ajudar a eixamplar la sensació òptica del menjador d’abaix (a dalt n’hi ha un de més gran).

Els amos actuals, que hi són des de principis dels vuitanta, són un matrimoni catalanoalemany format per la Christa i l’Albert Pellicer. Ell s’ocupa de la sala i ella de la cuina, la qual cosa encara sorprèn aquells que arriben a Can Miserias per primera vegada: com és possible, una mestressa mig forastera i tan dotada per a les receptes més típiques de la cuina catalana! Doncs és aixi. De fet, és un domini molt sofisticat de la cuina de mercat, i amb una bona dosi d’inventiva.

A Can Miserias s’hi menja de fàbula demanant bacallà a la llauna, esqueixada (de morro), favetes amb pernil, cervellets de cabrit i galets farcits de marisc, però també et fan sentir a la glòria amb plats de carn amb salses afrancesades o amb altres especialitats com els ous estrellats, els tartars i carpaccios de carn i de peix, saquets cruixents

A banda de la qualitat de la cuina i la presentació, es tracta d’un restaurant que guanya molt gràcies a la tossuderia de trobar producte fresc i de temporada, de la qual cosa se’n beneficia molt la varietat de les amanides i el menú del dinar, que, tot sigui dit, és força assequible.

Per acabar, ni pensaments de fer-li el salt a la carta de postres, perquè aquesta part sembla l’autèntica predilecció de la Christa. La llista ja fa olor de pecat tal com te la porten, però sempre és obligat preguntar quins pastissos del dia tenen. Celebració completa.

Preu: 1 saquets cruixents farcits amb llagostins de platja, 1 bacallà a la llauna, 1 puntes de filet al roquefort, 1 maduixots amb suc de taronja, 1 cafè irlandès, 1 tallat, 1 cervesa, vi blanc, aigua – 93,40 euros

Can Miserias: [mapa] [934547837]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en Menú, Restaurants i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Can Miserias, un clàssic

  1. meme ha dit:

    Tot bonissiiim!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s