El Funicular de dins del mar

En aquesta vida hi ha moltes coses a fer i molts llocs per descobrir, però això no treu que cada dissabte al migdia ens preguntem per què no hem anat una altra vegada al Funicular a fer un vermut i a picar una mica. Que si unes olivetes, que si anxoves o qualsevol altre dels peixos en salaó i en escabetx, o amb closca, que tempten des de l’aparador de la barra; o una russa, que, en algunes opinions, és l’autèntica especialitat de la casa.

Funicular: ensaladilla russa

Com no és qüestió de desmerèixer la resta de coses que fan en aquest local, molts altres dies també acabaríem decidint de quedar-nos-hi a dinar. Que molta gent no ho sap, però estem parlant, segur, d’un dels millors restaurants del Poble-sec.

De vegades, el Funicular fa pensar en com serien els bars marisqueria gallecs si fossin catalans. La idea ens deu venir de l’habilitat que tenen per arribar a l’excel·lència des d’un plantejament molt senzill: el del producte. Fresc, fresquíssim i de temporada. Diu que ara vénen figues… Que si després seran bolets… Només per això és molt recomanable preguntar al propietari què hi ha d’especial aquell dia, o aquella setmana, o a la quinzena, ves a saber. Que ens deixem suggerir, vaja, i estar atents als anuncis que pengen a la paret, perquè hi sol haver sorpreses atractives. Tenen una cuina amb prou imaginació per proposar menús amb diversos primers, segons i postres, tot plegat amb un únic producte com a concepte central.

A banda d’això, ja hem deixat clar que el que se’ls dóna més bé són les bestioles de mar, especialment si tenen alguna mena d’exosquelet o moltes potes, directament a la planxa o preparats amb alguna recepta clàssica. Qui ho deia que menys és més? Perquè potser té raó.

Una altra cosa que tenen al Funicular és que intenten no fotre’t el mes enlaire. Queda clar que mai surt barat anar a menjar escopinyes fresques i gambes de platja del dia, però aquí fa menys mal que a la resta del planeta. I et quedes igualment amb la sensació d’haver-te fet un petit homenatge.

Preu: 1 russa, 1 carpaccio de bacallà amb ceps, 1 gambes a la planxa, 1 calamars a la romana, 1 sepionets amb ceba, 1 coca de vidre amb tomàquet, 1 trufes gelades, 1 figues amb xocolata, aigua, vi blanc, 1 tallat, 1 carajillo J&B – 90 euros

Funicular: [mapa] [933258538] [funicular@hotmail.com]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Bars, Menú, Poble-sec, Restaurants, Tapes, Vermutets i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s