Bar Bodega Quimet, el de Gràcia

Sempre és un plaer recòrrer la vella vila de Gràcia, un lloc que encara té molt a oferir gràcies a la gent nova, la que fa vint anys que s’hi instal·la amb ganes i iniciativa. La tradició en simbiosi amb l’actualitat porta experiències notables com el Bar Bodega Quimet, un local dels anys cinquanta reactivat el 2010 i erigit en un dels culpables de que el vermut i la bodegueta s’estiguin convertint pràcticament en una tendència moderna a Barcelona.

Bar Bodega Quimet: tomàquet comfitat amb bacallà i olivada

Això sí, l’ambient del Quimet està idíl·licament conservat. Les rajoles del terra són precioses i tot el que hi ha a les parets i al sostre li dóna caràcter al local: les bótes antigues -que encara funcionen amb els vinets a l’aixeta- la nevera empotrada, les imatges (coses de fa més de quaranta anys, com els Beatles i en Serrat) i els miralls penjats a les parets, les làmpades del sostre… Fins i tot el lavabo té solera! Des de la barra s’intueix una rebotiga, on hi deu haver la cuina, que promet molt.

S’hi percep activitat cultural i musical. Ordinadors portàtils sobre el mobiliari de fusta i molta gent jove, especialment estudiants i alguns guiris que deuen haver descobert el lloc en algun racó d’internet. La reputació d’aquesta bodega ja és prou important, i merescuda.

No es compliquem massa la vida, però el que fan està polit a consciència, com els quatre o cinc tastets que hi ha a l’aparador de la barra, o el vermut de la casa, que és obligat demanar-lo acompanyat d’anxoves (també de la casa). A la pissarra, escrita amb guix, com Dèu mana, la llista de menjar ofereix conserves escollides (tot marca Lolín), embotits ibèrics i formatges per a entesos (diu que el Picantito extremeny fa veure les estrelles) i entre les bótes, a banda dels vins, hi ha cerveses domèstiques escollides, com la Montseny i la Rosita a banda del tirador de Moritz i Epidor. Tot el que cal per demanar un pica-pica consistent i regat com cal i fer la xerradeta amb bona companyia. S’hi està realment bé.

Preu: 1 tomàquet confitat amb bacallà, 1 remenat amb xoriço ibèric, 2 Epidor – 9,50 euros

Bar Bodega Quimet: [mapa]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Bars, Gràcia, Tapes, Vermutets i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s