El nou Ordesa

Sí, és l’Ordesa de tota la vida. Un enclau estratègic de la Barcelona cràpula de fa més de cinquanta anys, d’aquells que no tancaven mai, o que obrien a l’hora ideal en què tancaven els caus dels últims noctàmbuls. Ai, quants matins intentant esmorzar a la taula que feia aparador exterior, observant com a fora la ciutat començava a estar més eixerida que tu mateix!

Ordesa Tapería: Huevos Cabreados

Ara fa poc que li han rentat la cara. El van tancar uns quants dies, el van posar de bonito i han reinventat la terrassa de forma espectacular. Tot plegat amb prou gust pels temps que corren, malgrat que sempre podrem témer que aquesta reforma suposa el típic exercici de disseny modernet que avui queda aparent i que en deu anys es veu cutre i brut, perquè no està pensat per perdurar ni per tenir-ne cura. Potser aleshores ens agradarà més, que una mica així, de fet, era l’antic Ordesa. Tan retro i deixat que la solera resultava enganxifosa i agresiva. Però per això encara quedaria molt.

Amb les millores i els inconvenients que siguin, el bar no deixa de ser una cantonada oberta on s’hi acaba ajuntant el millor de cada casa, per la qual cosa no sembla que hagi de perdre aquell caràcter canalla. Ara mateix, l’Ordesa convida més a entrar i s’ha convertit en un port on fan escala els usuaris de l’Aerobús, els gorrons de tabac i els despistats que busquen un lloc per veure el Barça a última hora (si no n’hi ha, la tele escup RAC105 a tot drap). Almenys, no té pinta de que l’hagi xuclat el grup El Reloj, com la resta de bars after que hi ha als xamfrans d’aquesta part de l’avinguda.

Raons per anar a l’Ordesa n’hi continua havent, t’hi posis com t’hi posis. Per exemple, l’aixeta d’Estrella Damm té més pressió que a la majoria de bars de Barcelona, amb la qual cosa les canyes “ben tirades”, a la madrilenya, són factibles. I la cerveseta es pot acompanyar amb una tria de tapes i montaditos que li donen molt color a la barra. La majoria d’exemplars són els clàssics, però també tenen alguns tastets de creació original.

A la carta se li suposa la millor de les intencions i un bon punt de refinament. S’hi miren bé amb el pernils, i amb els embotits ibèrics i els formatges en general. A més, tenen una graella on fan coses com txuletons de kilo. I salsitxes alemanyes i hamburgueses acomopanyades d’ingredients poc comuns.

La resta és una mica de tot: cap-i-pota, pollastre yakitori, torres de capresse, llagostins amb soja i mel, xips de carxofa, brie arrebossat, daus de filet al romaní, favetes amb pernil… Coses així. Amb il·lusió.

Preu: 1 montadito, 1 Huevos Cabreados, 1 canya, 1 carajillo J&B – 10,25 euros

Ordesa Tapería: [mapa]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en Bars, Bocates, Tapes, Terrasseta i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s