Tard com sempre, però la qüestió és fer el fet si, tot plegat, ho fem per afició. Resulta que les dues setmanes passades va ser la Festa Major del Poble-sec, un veïnat que ja s’ha convertit en un univers de sorpreses i sensacions curioses. I només cal travessar a l’altra banda del Paral·lel per submergir-s’hi.
Vam aprofitar una nit de festes per dur a terme una experiència pilot que repetirem moltes vegades: ruta per la zona del carrer Blai, que ja es comença a anomenar “rambla del Poble-sec” i que és un dels carrers descaradament favorits d’aquest blog.
Va ser un minitapeo de quatre parades: una molt clàssica, el Bar Domingo, i tres de noves: La Tieta, una bodegueta d’esperit tradicional i posada en escena contemporània; el Koska, un local de montaditos revolucionari i el Blai Tonight, que també va de pintxos, però amb un estil més juvenil i de tasca.
Són quatre llocs molt diferents encara que semblin el mateix (vermuts i tapes) i precisament per això sublimen el tarannà d’aquest carrer que actualement acull una dotzena de bars i restaurantets més que recomanales i que itentarem ressenyar en el futur. És qüestió d’anar fent.
Tots quatre bars solen tenir ofertes interessants de consumicions combinades i menús. Naturalment, com hi vam anar en festes, els preus que vam trobar no eren els més recomanables o representatius del dia a dia (excepte al Domingo, on ens van convidar a la xistorreta!). Per això passarem de les dades que solem acompanyar cada article i, fins que hi puguem tornar en plan de competi, ens limitarem a inserir aquest mapa de la situació.
- La Tieta: piquillos amb brandada de bacallà
- La Tieta: kumato amb ventresca
- Koska: pernil amb xampinyons i gorgonzola amb anous
- Blai Tonight: botifarró d’arròs
- Bar Domingo: xistorra i brie