Celler Florida, ara de vermutet

A casa, de tota la vida que hem anat al Celler Florida a buscar el vi. Tant si cal que ens recomanin una bona ampolla, com si anem a la cosa quotidiana del tirar a dojo. Pel Cabernet, el Rioja, el daurat de Gandesa, el vi ranci o, fixeu-vos-hi bé, el vermut, que els el serveix la Yzaguirre i diu que cada setmana han de reomplir la bóta, de tant èxit que té.

Celler Florida: seitons

El Florida sempre ha estat un comerç molt professional, amb una selecció de producte extensa i de qualitat, principalment pel que fa al vi, però també per les cerveses artesanes (en solien fer tastets els dissabtes, de tant en tant) i alguns licors.

Ara fa mig any, el furor de nous locals al barri potser els va inspirar i el fet és que van fer-se amb el local del costat, hi van traslladar la botiga, i en el lloc original hi van obrir el que es podria anomenar un bar de vins i vermut, amb algunes cosetes per picar.

Ens sembla una bona idea que les bótes dels vins s’hagin quedat en el nou celler. Això fa barreja de clientela, els que hi van a prendre alguna cosa i els que hi van a reomplir el dipòsit amb l’ampolla portada de casa (si us hi presenteu sense ampolla, no patiu, ells en tenen unes molt pràctiques). I la decoració està molt ben aconseguida, el local es veu lluminós i oxigenat i dóna molt protagonisme a les grans panxes de fusta que contenen els nèctaras que ens interessen.

Per beure, si voleu vi i no sou uns experts o uns fantasmes, deixeu-vos aconsellar pel personal. Tenen bones ofertes cada mes i, com hem dit, saben del que parlen, i són la mar d’amables. Pel que fa a la cervesa, les de barril són Urquell i Master (torrada i negra). Però, tant pel que fa al vi com a la birra, hi ha carta i segur que us poden proveir del que calgui de la botiga del costat, que els locals estan comunicats. També hi ha còctels del mes, i cosetes curioses, com l’Scarlett, que consisteix en un vi calent acompanyat d’un polvoró. Per a l’hivern, clar. El que no tenen és Coca-Cola, ni Trinaranjus, ni merdes d’aquestes.

I com parlàvem del vermut, el ritual és una de les especialitats del Florida. Tant, que s’han buscat la vida perquè hi hagi cose per picar, com Déu mana. La majoria del que tenen és Espinaler, fins i tot les patates de bossa ho són, així que la qualitat no es discuteix. Però podem ser més aventurers i demanar assortits de formatges i minifondues.

Això, o esperar a que caigui alguna propina. Ara ens ve a la memòria que quan van estrenar l’aixeta d’Urquell obsequiaven amb una tapeta d’anxova a tothom que se’n demanava una canya. Són així d’esplèndids.

Preu: 2 canyes, 1 seitons, 1 patates bossa, 1 litre de daurat de Gandesa, 1 litre de Cabernet – 13 euros

Celler Florida: [mapa] [933258604]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en Tapes, Vermutets i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Celler Florida, ara de vermutet

  1. Maria Rosa ha dit:

    ….anar a comprar el vi i el vermut al celler Florida em cau una mica lluny….però al costat de casa tinc “ca la Ramona” una bodega de tota la vida amb les botes a la vista i que tenen vins i vermut a dojo que són fantàstics, també pots demanar consell pel que fa als vins embotellats. La llàstima és que li manca una posada al dia a la decoració!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s