Bread & Circuses, història futura de l’entrepà americà

Ho direm d’entrada: esperàvem un restaurant com el Bread & Circuses, de sandvitxos genuïnament nord-americans, a Barcelona, des de fa eons. Les connotacions històriques del nom no ens acaben de convèncer, però els admentem la gràcia simbòlica, que avança que en aquest petit local t’ho pots passar teta menjant coses ficades entre pa.

Bread & Circuses: Reuben

El Bread & Circuses està situat en un antic taller motos a la zona de la plaça del Sortidor, cada vegada més animada, com tot el Poble-sec en general, i és la idea de dues joves cuineres nord-americanes. La Kat i la Sus porten prou temps instal·lades entre nosaltres per entendre que l’ambient gastronòmic local els oferia el que necessitaven per introduir-hi una cosa que hi mancava.

Fan “entrepans nord-americans amb ingredients catalans i un toc creatiu.” En aquest cas, la carència és la mare de la ciència, perquè segons alguns productes són massa difícils i cars d’importar i els surt més a compte innovar o substituir.

Per exemple, en la seva carta no hi podia faltar un clàssic etern com el Reuben, que en la versió més famosa, la novaiorquesa, està fet de corned beef, però que elles fan amb el pastrami del molt recomanable Paprika Gourmet.

La majoria d’ingredients, però, són casolans, com el pa, que té una versió especial per a cada bocata: sègol, Viena, foccacia, blanc de motllo, baguet, de pagès… En tenen un d’especial de llimona i farigola per al Tuna Salad. Per acompanyar alguns plats, fins i tot fan corn bread. I tenen opcions per a celíacs.

A més del Reuben, entre les especialitats hi ha una raresa en aquesta banda de l’Atlàntic: el Muffaletta, un megaentrepà típic de Nova Orleans fet amb diverses capes de formatges i embotits i una salsa d’olives que fa perdre els sentits. També hi el Roast Beef (força més conegut) amb brie i tomàquet, el Buffalo Chicken (picantet, picantet) i el Bánh Mì, una herència vegetariana (amb tofu) del Vietnam.

Entre les curiositats que desconeixíem, ens crida l’atenció l’Alchemist, una combinació de tres formatges amb xampinyons i pernil dolç. També el Litigator, que porta vedella, provolone i pebrots. I és molt d’agraïr el detallet del pickle que acompanya cada plat.

La mida dels entrepans és molt considerable, així que et donen la possiblilitat de demanar-ne mig, i ja pots quedar tip per un preu més que raonable.

El Bread & Circuses també val la pena perquè té sorpreses de menú cada dia, des d’amanides d’aquelles que valen de plat únic (Cobb, Caesar’s) fins a chili con carne i, esclar, més entrepans. Encara maleïm el dia que hi van anar perquè ja no tenien el Shrimp Po’ Boy (gambes en pa de barra), un altra tradició de Nova Orleans. De postres, hi ha pastissos casolans. Pastissos contundents.

El local és obert per a tot: esmorzar, brunch, dinar, sopar i per emportar. Tenen un esforçadíssim servei de bicicleta a domicili, així que no hi ha excusa.

Per si tot plegat no us ha donat prou bon rotllo, un últim detallet: solen fer concursos d’entrades de concerts. De moment ja n’han fet per a l’Aloud Music Festival i per al Primavera Sound, així que, atents!

Preu: 1/2 Alchemist, 1/2 Reuben, 1 pastís de llimona i nabius, 3 Moritz – 20,20 euros

Bread & Circuses: [mapa] [web] [twitter] [936675121] [661045530]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Bocates, Menjar estranger, Per emportar, Poble-sec, Restaurants i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Bread & Circuses, història futura de l’entrepà americà

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s