Ens explicava la gentussa que ens hi va portar, amics pels quals ens fotríem de cap a l’abisme que toqués, que a can Rafi fan, probablement, el millor cuscús de tot Barcelona. I no som uns experts en la cosa nord-africana, però l’experiència ens obliga a donar fe.
El Rafi és un restaurant senzillot, que no diu res des de fora i per dins sembla el clàssic bar de barri amb mobiliari de plàstic. Cinc taules i para de comptar, terrasseta de tres ideal per al bon temps. El secret és a la cuina, un petit miracle que hi darrere la barra, des d’on entren i surten amb calma els amos, una parelleta d’edat mitjana. Ella, amabilíssima, d’aquí; ell, un bromista nat, d’allà.
Allà dins es dediquen a cuinar cuscús i tagín cada dia, sense floritures ni complexos, casolà com una espardenya de vetes. No cal esperar una presentació especial en els plats, és la sèmola amb la verdura i la vianda pel damunt. El brou, consistent com ell sol, arriba dins d’una tassa de cafè amb llet. L’oferta, definitivament, és essència.
Al Rafi s’hi ha d’anar a dinar. Si es pot, reservant, que és petit i té fama al veïnat. Això sí, ho fan tot per emportar. De la carta, amb el menú del migdia n’hi ha prou. Inclou primer plat (amanides, rotllets de verdura), el segon, que és on sempre hi ha el cuscús, la tagín i algun altre plat de mercat, més beguda, cafè i postres. Si voleu un te tradicional, va a part, però queda recomanat.
Preu: menú del migdia – 10,20 euros
Rafi: [mapa] [934245091]
Ei!! Que he trucat per reservar per anar-hi i es veu que ja fot un any que van tancar 😦
ara és un lloc de tapes es veu.
Cert, una gran pèrdua. Per sort encara hi ha bon cuscús al barri:
– Ca la Jadi, del mateix estil casolà; al carrer Marqués de Campo Sagrado, just al costat del Tonka
– Volubilis, tot un clàssic; al carrer Tamarit
Salut!