Sagàs, el llogaret universal

És hora d’admetre-ho: nosaltres també hem anat al Sagàs. No ho podíem deixar passar, més que res pels entrepans, que és el que ens va, però sabent que ens ficàvem a l’interior d’un projecte gastronòmic complexe i ambiciós. Una de les gràcies d’aquest restaurant és, precisament, que posa a nivell de classe mitjana una sèrie de propostes que en proncipi ens poden semblar elitistes. Està al peu del carrer, però volta per tot el món.

Sagàs: bons de porc

El bonic local del Pla de Palau és la versió urbana i per a tots els publics (digueu-ne “butxaques”, si voleu) del famós resturant/casa rural Els Casals -del mateix poble de Sagàs, al Berguedà-, que pot presumir d’una d’una llustrosa estrella miquelet des del 2007. És la idea del cuiner Oriol Rovira, fill d’una nissaga de ramaders i pagesos que produeixen pel seu compte, des de criteris de qualitat exigents, pràcticament tota la carn i el verd que posen a taula.

En entrar-hi, trobareu un ambient modernet, però l’encant rural el descobrireu a la carta. En embotits selectes que tenen noms d’estar per casa (llonganissa, botifarres negra i blanca, pernil, sobrassada), en la pintada en escabetx, en la cua i en la llengua de vaca i especialment, en la porchetta, un dels orgulls de la casa, que és una adaptació d’una especialitat italiana: un porquet rostit i farcit d’una varietat delirant de coses, la majoria provinents de la mateixa bèstia.

Al costat del vessant tradicional, el menú també en té un d’internacional o exòtic, igual d’atractiu o més. Per exemple, les hamburgueses, que són contundents i es presenten sense embuts. Ara que els burgers estan tant à la page a Barcelona, estem segurs que les seves són de les més detacables de la ciutat. Així que si us passa que heu tornat a anar al Kiosko i l’heu trobat petat,  no ho dubteu, tombeu la cantonada i hi trobareu el Sagàs.

Després hi ha la raó principal per la qual hi vam anar: els bons de porc, o pork buns, uns entrepanets xinesos, originals de Xangai, de cansalada de coll amb gengibre i salsa de cacauet picant en panets al vapor. Té un nivell gras que potser no és apte per a algunes sensibiltats, però al cap i a la fi, és showtime, del de debò.

Ara bé, també fan el cèlebre bánh mi vietnamita -un entrepà que darrerament ha trobat una nova versió recomanable al Bread & Circuses– i plats combinats a la mexicana, amb llardons fregits, cecina gallega i guacamole, o a la coreana, amb pollastre rostit i ostres.

Decididament, hi hem de tornar a menjar alguna altra cosa que no siguin només bocates.

Preu: 1 Truita de patata, 1 entrepà de formatge de cabra, 1 bruschetta d’arengada, 1 bons de porc, 5 canyes, 2 sucs, 1 carajillo J&B, 1 tallat – 75,85 euros

Sagàs: [mapa] [web] [mail] [933102434]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Bocates, Menjar estranger, Restaurants, Sant Pere / Born, Terrasseta i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s