El Pràctic, a parar l’orella

[Actualització 03/12/2013: Aquest restaurant ha canviat d’ubicació -consulteu el mapa-. La descripció física del local en aquest article es basa en la ubicació antiga]

Diu que en aquest país, i a part de l’estranger, si compres un número de la rifa segur que et toca un restaurant obert per algun cuiner que havia treballat a elBulli. Bé, a Barcelona aviat passarà el mateix amb els garitos de tapes finolis dels germans Adrià, que n’acaben d’inaugurar un de fusió peruanojaponesa, o nikkei, el Pakta. Però com aquí sempre anem de cap per avall, ens en vam anar gairebé fins a l’Hospitalet per provar el conegut Bar El Pràctic, de l’Andrés Huarcaya, que és un senyor peruà de veritat.

El Pràctic: orella de porc cruixent

El primer que s’ha de fer davant d’El Pràctic és no deixar-se enganyar per l’aspecte de barpepe que té des de fora. Passa el mateix a dins, on la decoració és tan modesta que sembla l’original d’abans que el traspassessin. I no té pretensions molt més enllà. No hi ha estovalles, sinó estalvis de paper, i la carta te la descriuen en una pissarra. Això sí, tenen fotos emmarcades del propietari amb en Ferran Adrià (i d’alguna altra celebrity en plan casual) i fins i tot un davantal signat.

El que fan no és estrictament peruà, però sí tenen una sèrie d’especialitats que marquen la diferència. La més famosa és la tapa d’orella de porc cruixent, un plat difícil de descriure més enllà del mateix nom, però que és obligat tastar tot i sabent que te l’enduràs fins a casa enganxat a les dents. L’altra és el cebiche, però el dia que hi vam anar no tocava.

La carta va variant. El que hi havia en aquests dies era una varietat de mojo picón, wanton, salmorejo, yakitori, teriyaki i rocoto. Això últim és una mena de pebrot peruà molt i molt picant.

Si hi vas al migdia, l’obligat és el menú “Práctico”, que a onze euros resulta satisfactori. Una altra cosa és que et demanis una tapa per anar fent boca i un gintònic de gengibre (n’estan molt orgullosos) per acabar. Aleshores sí que se’t dispara el compte.

Per sopar els feiners i els caps de setmana es pot optar pel menú degustació. Ens alegra que no sigui una desfilada de deconstruccions, escumetes i ingredients cremats amb hidrogen líquid. Més aviat, hi sol haver tapes senzilles, però fetes amb enginy i a base d’una bona matèria primera. Musclos, croquetes, broquetes de carn, peixet… Així, sí.

Preu: 2 menús de migdia, 1 orella de porc cruixent, 2 canyes, 1 gintònic – 40 euros

Bar El Pràctic: [mapa] [933315644] [elpractic@telefonica.net]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Menú, Menjar estranger, Restaurants, Sants / Hostafrancs, Tapes i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El Pràctic, a parar l’orella

  1. Gracias por la recomendación del nuevo Practic, ha sido una agradable sorpresa escucharlo por Icat.cat, muchas gracias un abrazo
    Andrés

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s