Amigó Cascarilles, un vermut al Delta

Assignatures pendents que ja no aprovarem. El fet que l’antic Amigó ja no pugui aparèixer en l’índex d’aquest blog és una deixadesa imperdonable. Ens pensàvem que sempre hi seria i hi anàvem per pura inèrcia, perquè els pares ens havien explicat que hi tenien la millor ensaladilla russa i les millors cloïsses del món. No es discutia, era dogma. Però es veu que ni tan sols això és una garantia d’eternitat.

Amigó Cascarilles: xapadillo

Ara el seu lloc és als llibres d’història i l’espai físic que ocupava pertany a un projecte nou i més jove. És una altra cosa, més d’acord amb la tendència imperant i decidida a competir amb un toc de personalitat que potser no es distingeix a la primera, però que existeix. Es diu Amigó Cascarilles.

El negoci ha sortit al barri com un bolet, ningú sap com, però se l’ha relacionat de seguida amb establiments més o menys semblants, com el Papitu, el De Tapa Madre o Els Sortidors de Parlament. Pel que fa a la cascarilla, només sabem que és una de les herbes aromatitzants del vermut, el concepte clau.

El local s’ha reformat amb un poti-poti curiós. Té més color a dins que per fora, amb una barra transversal que revoluciona l’espai, molt sòlida; mosaics de ceràmica amb motius rústics i mariners; tamborents de llauna molt llampants; rajoles de vorera barcelonina al terra i molt producte escampat decorativament per tots els racons, des de sifons fins a pots d’anxoves de l’Escala.

Aquest Amigó posa ènfasi en el producte per demostrar personalitat. El factor diferencial de què parlàvem prové del Delta de l’Ebre. El vermut d’aixeta és de la Ràpita i tenen un seguit de tapes típiques com el xapadillo (anguila). També fan ostrons, canyuts, ronyoses i polp.

L’especialitat és el peix, el marisc i les closques a la planxa, amb algun clàssic com els seitons a l’andalusa per completar. I fora del que es fresc, hi ha conserves de nivell, principalment Paco Lafuente. No queda rastre de la russa, però de la cuina surten altres coses interessants: patates estil arrugás amb diverses salses, pebrots del Padrón, costelletes de cabrit… Aneu triant.

Preu: 1 seitons a l’andalusa, 1 musclos, 1 xapadillo, 1 patates Antonias, 5 Urqell, 1 vermut, 1 clara, 2 sucs – 37,15 euros

Amigó Cascarilles: [mapa] [934254950]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en Bars, Tapes, Terrasseta, Vermutets i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s