Tonka, més sentit que instint

El carrer del Marquès de Campo Sagrado és breu i té voreres amples, plenes d’arbres que fan molta ombra. Està poc transitat i, en definitiva, es molt agradable per estar-s’hi a la fresca assegut en qualsevol de les terrassetes que s’hi apleguen actualment. Allà al mig hi ha la del Tonka, un punt de referència per a gent moderna amb gust pel menjar fi, els berenars de pastissot i els còctels, d’aperitiu o d’afterwork.

Tonka: llobarro amb polenta i crema de piquillos

És la mena de local que pot fer que un simple gaspatxo sembli fi sense la necessitat de gastar-te el pressupost i la pompa que t’exigeix un Tickets. Tenen una manera de fer curiosa, que proposa tapeig lleuger -des de croquetes i braves fins a albergínies amb mel– i especialitats amb toc d’autor. Guarden aquella línia neoclassicista que obliga als ous trencats i a l’hamburguesa biològica, però, sobretot, tenen trets distintius, com un llobarro amb polenta que ens va fer molta gràcia. No vol dir que ho hagueu de trobar sempre, perquè una de les gràcies del restaurant són els plats del dia, fora de la carta o del menú de migdia.

Un punt fort de la cuina és el forn (en el sentit flequer, si s’entén). Per menjar ràpid i sense complicacions tenen coques de vidre amb diversos ingredients, que són el millor per a qui te ganes de pizza però es nega a menjar pizza. I la pastisseria casolana és de tast impepinable. Comença a ser vox populi que fan el millor pastís de pastanaga de Barcelona.

Per acabar-ho d’adobar, qui hi vulgui anar a coctelejar, que prengui nota. De dia presenten: mimosa, spritz, manhattan i negroni. De nit: mojito, caipirinha, daiquiri, bloody mary, margarita, gintonic i cosmopolitan.

Ara bé, de les dues vegades que hem anat Tonka sempre n’hem marxat amb la sensació d’haver-nos quedat amb gana. Alhora, ens ha quedat allò de l’haver tractat bé els sentits. Vet aquí la ironia que el destí reserva a les ànimes gastrofíliques del nostre temps!

Els llocs com el Tonka sembla que estiguin pensats per alguna cosa més que tranquil·litzar els instints. I clarament tenen altres objectius. Aquí, per exemple, fan bandera dels ingredients orgànics i de totes les bones intencions imaginables en un món new age. Cuina natural i saludable, de proximitat artesanal i, si pot ser, creativa. Totes les gràcies, doncs. I a més, un esperit pedagògic que els porta a organitzar tallers de cuina de diverses menes, fins i tot per a la canalla.

Per això deu ser que ocupen les dues botigues d’una mateixa finca -antiga, per cert, de les boniques-. En una hi tenen la barra, el menjador i els serveis. En l’altra, la cuina i un espai reservat a les activitats no estríctament de restauració. Bé, també hi tenen muntat un servei de càtering que no sabem si va molt sol·licitat, però que intuïm més que recomanable.

Preu: 1 broqueta de bufala, ruca i figues, 1 llobarro amb polenta i piquillos, 1 pastís de formatge, 1 canya, 2 vi blanc, 1 carajillo J&B, 1 tallat – 38,35 euros (Menú de migdia – 9 euros)

Tonka: [mapa] [web] [931270544] [hola@tonkabar.com]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en Menú, Restaurants, Tapes, Terrasseta i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Tonka, més sentit que instint

  1. ¿Sabíais que Tonka Bar ofrece brunch los fines de semana? Podéis leer más aquí: http://www.coffeeandbrunchbcn.es/brunch-de-bufe-libre-en-sant-antoni-tonka-bar/
    Un saludo a todos!🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s