Segons Foursquare, l’altre bar immediatament favorit de la gent que més visita el Café Cometa és l’inefable Federal. Això va per entendre que el coolness i la sofisticació no li són gens aliens, a aquest petit temple slow food del bulevard Parlament. Una parada obligada per a hipsters i ànimes sensibles de tot ús.
No és un híbrid de cafeteria i galeria d’art com el seu local mare, el Cosmo del carrer Enric Granados, però sí que està dissenyat amb el mateix gust estètic. La decoració de colors suaus, el mobiliari coquetó i la multitud de curiositats que hi ha penjades a les parets, tot aporta enters a un espai càlid, que convida al cafetó de mitja tarda.
El Cometa és un lloc que fa molt per berenar i per esmorzar, aquells àpats que de vegades semblen fets a deshora. Així que s’hi esforcen molt amb els pastissos i els muffins casolans, o els iogurts amb muesli i fruites del bosc.
És un territori de sucs naturals amb combinacions intrigants, com el de cogombre, poma i gengibre o el de remolatxa, llima i poma. També de te en tetera, sense bosseta, i la resta d’infusions conegudes; de cafès amb inventiva i d’exotismes com el chai latte. A l’estiu, el te es proposa gelat i en pot de vidre, a l’americana. A l’hivern ofereixen Glögg, el vi calent de l’Europa freda, que en aquest cas sembla que és la versió sueca.
De menjar calent no n’hi ha massa, a la carta, però sí que tenen teca consistent. I fresca. Hem vist com ens preparaven un guacamole a l’acte -i no treient-lo d’un pot de la nevera-. Passa el mateix amb les amanides i els entrepans, que serien el fort per a qui vulgui dinar o sopar bé. Del verd, el que més bona fila fa és la Cèsar, amb tots els ingredients autèntics.
Dels sandvitxos, menció a part per al de pastrami amb cogombre i ceba torrada. Però es poden triar set especialitats més, alguns amb ingredients insospitats. Per exemple, el de formatge de cabra porta espinacs i pesto. Això sí, tots van ben carregats d’enciam, així que si opteu pel bocata, potser per acompanyar us convindrà més fer una tria de pica-pica. Què tal hummus amb tomaquets secs? Fa gràcia només d’imaginar-s’ho.
Preu: 1 Charley, 1 Deli, 1 guacamole, 3 canyes, 1 tallat, 1 carajillo J&B – 25,65 euros
Café Cometa: [mapa] [web] [info@cafecometa.com] [930073203]