Butifarring, normalitzant el fast food

Aquí som uns entusiastes de l’entrepà de botifarra des d’un dia que ens van portar al camp del Barça quan no aixecàvem un pam de terra. Era el millor que hi havia per omplir el pap a la mitja part, i aquell record ens ha portat a repetir l’experiència una vegada i una altra, per bars d’aquest món i en incomptables àpats fàcils d’estar per casa. Per això, el fet que comencin a proliferar experiments com el Butifarring ens omple d’orgull i satisfacció, que diria aquell.

Butifarring: botifarres

El Butifarring, un local dedicat a la salsitxa més nostrada de totes les que es fan i es desfan, és una idea simpàtica i gairebé original de convèncer l’estómac català amb el concepte “fast food”. Posats a normalizar, ens hagués agradat més que per nom li posessin “Botifàrring”, però vés a saber. Les motivacions dels empresaris són un misteri que encara se’ns escapa, i estem segurs que el local que s’ha obert al carrer del Call no trigarà a tenir franquícies per tota la ciutat i, qui sap, potser més enllà de l’Ebre. No és en va que les ments més audaces de l’escena gastroblogger comencin a preguntar-se si la botifarra no és la nova hamburguesa.

El fet és que en aquest lloc fan botifarres. I les fan a la brasa a la mateixa barra del petit local que han muntat, amb una andròmina ben curiosa que sembla un forn però que en realitat és com una prestatgeria de graelles. Surten bones. El secret, a banda de l’elaboració, és la qualitat de la matèria primera, la procedència de la qual mantenen en secret de moment, però que està clarament publicitada en la línia del kilometrezerisme.

Que hi hagi qualitat i que sàpigues que no t’estàs ficant a la boca un bocata sintètic ja és un punt. L’altre és la varietat. Al Butifarring pots aspirar a alguna cosa més que la salsitxa clàssica de carn magra. També en fan amb escalivada i amb formatge blau. De pollatsre, de botifarró de truita de patata (!?) i, fins i tot, tenen un frankfurt molt digne. A més, hi ha les botifarres de temporada, que, per exemple, a l’hivern són de bolets o de calçots. L’ingredient en qüestió és fàcilment detectable, embotit entre la carn, tan aviat com hi claves la primera queixalada.

Per acompanyar els entrepans també s’hi han posat típics. En comptes de “french fries”, el que ells fan són patates al caliu, allà, presentades en la típica capseta de cartró. I podeu sucar-les amb el que vulgueu, perquè de quètxup, maionesa i mostassa en sobre en tenen igual que tothom, però en els pots hi ha all-i-oli i romesco. Que n’aprenguin!

Només hi ha una contradicció que ens inquieta. I no deixa de ser un detall positiu. Cal preguntar-se fins a quin punt parlem de menjar ràpid quan el producte que ofereixen és “de proximitat” i certament orientat a l’atesania, com la majoria de botifarres del menú, o, fins i tot, com les postres destacades, que no són unes altres que els iogurts del Pastoret. I, per rematar-ho, el protagonisme que donen a la cervesa de la casa, que és la del Montseny: en tenen dos tiradors -la rossa i la torrada- i tota la resta de varietats en ampolla.

En fi, que la cosa no pinta gens malament. Si la gana us atrapa per la plaça Sant Jaume i no voleu fer la cua kilomètrica del frankfurt del racó, ja sabeu on heu d’anar.

Preu: 1 formatge blau, 1 calçots, 2 franfurts, 1 patates al caliu, 1 aigua, 2 Fanta, 2 canyes, 1 tallat, 1 carajillo J&B – 28,50 euros

Butifarring: [mapa] [web] [twitter] [info@butifarring.com] [934120314]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Bocates, Gòtic i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Butifarring, normalitzant el fast food

  1. Pablo ha dit:

    Fan de los bocatas de Buti del Camp Nou y de las del Frankfurt de Pl. Sant Jaume

  2. Bcn Last Call ha dit:

    Ganes de tastar-ho!!! Si que és cert que tornen a estar de moda les butifarres! Fem país!🙂

  3. Irina ha dit:

    Hola, bon dia!! Ostres, jo també hi he estat i comparteixo tot el que dius, varietat i boníssim, molt ben fet en aquell forn que tenen. Com dius, quan l’obren es veuen les graelles i el carbó, molt curiós a la ciutat. A mi, que m’agrada saber el què menjo, els vaig preguntar que d’on venien les botifarres i el pa i em van dir que les botifarres són de Mitjans http://www.mitjans.es/ però que ells els hi donen les receptes i el pa de Bonblat, http://bonblat.com/, molt bo i lleugerament diferent, tal com el buscaven, també recepta seva. Si esteu pel Barri Gòtic, acosteu-vos-hi, us guiarà l’olor de brasa des de la Plaça Sant Jaume!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s