OchoBCN, un argentí a pes

No es pot parar de parlar de locals argentins perquè cada vegada n’hi ha més. En pocs dies de diferència amb La Chirusa, va obrir l’OchoBCN, un restaurant de cap a peus que va al moll de l’os de la tradició gastronòmica del país.

OchoBCN: matambre

És a dir, que l’OchoBCN no es limita a una oferta d’empanades criolles i pastissos casolans, que, no patiu, en tenen igualment. És un lloc per menjar carn, amb una bona graella i un bon forn, i que, a més, s’ha llançat a una modalitat original. Aquí no cal que et demanis un tros de carn que se surt del plat i que no saps ni si te’l podràs acabar. Benvinguts, doncs, a al món de les tapes i els tastets argentins.

A la carta hi ha coses que potser sorprenen. No hi falten talls típics com l’entraña i el vacío, però no tenen complexos per traspassar un parell de fronteres. Adopten la picanha, un tall més típic del Brasil, i la carn de Wagyu (la famosa de Kobe, vaja). Dos curiositats amb el Wagyu: el trio de minihamburgueses i la tripa.

La gràcia de la cosa és que la carn es pot demanar a pes, a partir dels 100 grams. Si no vas amb massa gana, o si vols anar picant sense omplir-te amb un sol plat, doncs ja saps.

A destacar, el matambre, amb els seus espinacs, pastanaga, ou bullit i tota la pesca. Un dels més autèntics i gustosos que hem trobat a Barcelona.

Per més especialitats, fora de la carn, cal donar una oportunitat als tradicionals nyoquis del 29. El fet és que a l’argentina existeix el costum de menjar-ne els dies 29 del mes, quan la cartera ja s’ha aprimat al màxim, i se sol posar un bitllet sota el plat, de manera que et portin la bona fortuna, en el sentit expressament pecuniari. Per sort, aquí els fan més sovint.

Finalment, no som massa de dolç, però no ens resistiríem a una recomanació: el formatge cuartirolo amb dulce de batata (com codonyat, però de moniato). I si us van més els panqueques, els alfajores o coses així, doncs també n’hi ha.

Preu: 1 provoleta, 100 gr. matambre, 100 gr. picanha, 1 minihamburgueses, vi, 1 tallat, 1 carajillo J&B – 37,20 euros

OchoBCN: [mapa] [web] [twitter] [932508038] [info@ochobcn.com]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en Menú, Menjar estranger, Restaurants i etiquetada amb , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s