Garbizu, o quan Amèrica ens visita

Sembla mentida que un barri com Sant Antoni s’hagi posat tan a l’última i que, en canvi, se li noti un dèficit important de locals dirigits a la menja nacional dels hipsters, l’hamburguesa. El Garbizu Delicatessen pot omplir aquest forat i, a més, aporta una personalitat curiosa i entretinguda.

Garbizu: hamburguesa

Aitor Garbizu és un cuiner veneçolà, de pare basc, que s’ha dedicat bastant a rodar món. Va travessar els mars del Carib per treballar a Miami i ara ha fet el salt a l’Atlàntic per instal·lar-se a Barcelona. Així s’entén l’estètica del seu local, que es fa veure de lluny per tot el carrer Borrell. D’entrada, pels neons de la façana, que és tota aparador i que fa veure el mobiliari de dins. Les taules, el bancs i els tamborets són els clàssics dels diners nord-americans dels anys quaranta i cinquanta.

En la mateixa línia, la idea gastronòmica del restaurant és la d’un deli. Té de tot el que és habitual per fer un àpat ràpid o per emportar: amanides, sandvitxos, pizzes i diversos pastissos. I sí, és clar que hi ha cupcakes.

Ens asseguren que tot és d’elaboració pròpia, que surt directament de la cuina que hi ha al pis de dalt, i que l’Aitor en persona ho fa pràcticament tot, fins i tot coses tan complicades com el pastrami.

Si calgués recomanar alguna cosa per sobre de les altres, és evident que parlaríem de les hamburgueses. Hem vist les safates on barregen i condimenten la carn i així, en cru, ja fan bona pinta. Les premsen al moment i el pes estàndard és de 120 grams, però també te les fan dobles amb un increment de preu de més o menys un 10%.

Proposen una desena de burgers diferents, la majoria amb una quantitat i una varitat d’ingredients que et fan la tria realment difícil. Qui no es pugui decidir pot optar per la versió clàssica, que va a pèl per tal que cadascú esculli en un bufet el què vol amuntegar-li.

La manera de fer del Garbizu té la seva curiositat perquè, sent decididament nord-americana, aporta la influència llatina amb complements que li donen el toc exòtic. A més, al costat de les hamburgueses hi ha entrepans d’un altra mena, sobretot wraps enormes a l’estil dels burritos, però també al dels xauarma.

De moment, se li nota una voluntat d’excel·lir en la seva especialitat que el separa una mica de l’aparença de fast food inicial. I això demana una mica de paciència per part del client, però el fet de reincidir en les visites al Garbizu paga la pena, perquè promet més d’un descobriment.

Preu: 1 burger clàssic, 2 canyes, 1 cafè amb llet – 10,20 euros

Garbizu Delicatessen: [mapa] [web] [info@deligarbizu.com] [655722861]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en Bocates, Menú, Menjar estranger, Per emportar, Restaurants i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Garbizu, o quan Amèrica ens visita

  1. DAVID ha dit:

    Creo que las hamburguesas de Garbizu Delicatessen son excepcionales y tienen un sabor único.
    Comida 100 X 100 casolana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s