He Cheng, el xinès autèntic

És així com se’l coneix, “el xinès autèntic”. O el “xinès xinès”, o tota una colla de noms inexactes. Entre altres coses, perquè al rètol ni tan sols hi figura el nom de He Cheng. Amb un lacònic “Restaurante Chino” passen.

He Cheng: sopa de crestes

Moltes paraules sobren quan és evident que el personal del local es defensa difícilment en castellà, que ni falta que li fa. La majoria de la seva clientela són els seus mateixos compatriotes i veïns i, al cap i a la fi, en un lloc així només cal dir el número del plat que vols -si has aconseguit entendre la descripició que en fan a la carta-.

De tota manera, si esteu d’humor, un intent mínim de diàleg amb els cambrers potser serà una cosa que agraireu quan el menjar arribi a taula. Explicació: el He Cheng no és el restaurant xinès a l’ús que es troba a Barcelona, on el 90% són mig estereotipats, com franquícies autònomes. Alguns amics viatgers ens expliquen que xinesos com aquest són els més habituals a Madrid, però els que hem detectat aquí els podem comptar amb els dits d’una mà.

No és per espantar-se. Al He Cheng s’hi pot menjar molt bé i amb la sensació d’haver descobert un receptari original. Però alerta si sou de la raça aprensiva, perquè també és el paradís dels malalts de la gastronomia gore.

Començarem per admetre que mai hem tingut prou collons per demanar una de les especialitats de la casa, les fondues, que poden ser de coses tan demencials per a segons quines sensibilitats com la sang de porc, els caps de peix o la tripa de xai. Tampoc hem gosat apropar-nos a les famílies que les devoren asseguts en aquelles taules rodones amb centre mòbil tan típiques per fer-ne alguna foto. En aquest article només tenim imatges de plats “normals”.

A banda d’això, la carta sembla una parada de menuts a qualsevol mercat. Triem la bèstia: pollastre, ànec, vedell, porc, xai, granota… En tenen totes les parts: caps i colls, potes i grapes, dermis i plasma, turmes (i el que penja a dalt de les turmes, també) i totes les vísceres existents. Fregides, a la brasa, al forn, al vapor o fumades. Per això dèiem allò de l’intentar preguntar abans.

No obstant tot això, a la llista de prop de dos-cents plats que es poden triar, hi ha una gran quantitat de coses assequibles. Començant per les sopes, abundants i plenes de coses bones que suren i que no suren. Òbviament, també hi ha pastes orientals i arrossos, alguns de molt curiosos, com el de verdures xineses, que, pel que sembla, són totes negres.

La carn i el peix solen arribar ben condimentats i amb molt color. És a dir, que a més de ser gustosos són atractius a la vista. Parlen bé de la cuina, per poca confiança que inspiri des de l’entrada. Recentment, hem quedat molt satisfets amb les gambes rostides picants, el pollastre amb pebrots (nota mental: el bitxo també és un pebrot) i les vieires amb fruits secs.

Quan acabes, hi ha un detall mig exòtic i mig entranyable. Tant si has demanat postres com si no, amb el compte et porten un platet de mandarines. Res de “chupito-suave-o-fuerte”. I després surts al carrer i allò torna a ser Barcelona.

Preu: 1 arròs amb verdures xineses, 1 llengües d’arròs, 1 pollastre amb pebrots, 1 gambes rostides, 2 cerveses, aigua – 28,30 euros

He Cheng: [mapa] [933252349]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en Menjar estranger, Per emportar, Restaurants i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a He Cheng, el xinès autèntic

  1. Aquest m’el va recomanar un restarador de BCN que de tant en tant m’envia mails i sempre encerta. Però d’aquest no em va saber explicar el nom ni la ubicació exacta… em va dir que estava a Entença, però vaig buscar per Google i al no trobar-lo el vaig esborrar…

    Aquest mateix és el que em va recomanar Chen Ji i tb va ser un èxit. Imagino que són del mateix estil.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s