BierCab, la birra per a qui se la treballi

Poca cosa original a dir perquè sobre aquest lloc s’ha dit pràcticament tot en molt poc temps. I tot el que s’ha dit és molt bo i no portarem la contrària a ningú des d’aquí. El més bàsic, després d’haver-hi anat unes quantes vegades, és saber que al BierCab s’hi ha d’anar. Mentre s’hi càpiga.

BierCab: Poble Nou

Van de cerveses artesanes, és clar, i han entrat en aquest mercat com una elefanta boja en un campament d’exploradors. Però ens ensumem que ells no exploren, que ells ja en saben de mena. El BierCab és una jugada mestra parida per una sèrie de gent molt respectada en el sector, entre els quals hi ha la família de Naparbier, uns senyors navarresos que es mereixen un genuflectori a la porta de casa només per haver-se inventat el beuratge anomenat ZZ+.

L’inconvenient, si es vol, és que quan t’expliquen que al BierCab tenen trenta (30!) tiradors de birra -de col·leccionista, com qui diu- vas allà amb la il·lusió de qui va a la fira del disc del Tardà per primera vegada. I et trobes que sí, que val, però que una tercera part llarga de l’oferta és el producte de la casa. I a casa d’altri no mana foraster, això s’entén.

Després et pot passar que hi vagis el dia següent d’una presentació internacional i que la meitat del que hi ha a la llista sigui del productor en qüestió. Per exemple, la Nøgne Ø noruega, que té capacitat per petar el que es proposi. Lliçó apresa. El que compta és el concepte. Això no és Port Aventura i, havent-hi trenta tiradors, queixar-se seria de vici. També queda clar.

Després hi ha allò del menjar, que és una cosa que ens agrada igual que la birra, o més. Aquí es veu clara la intel·ligència amb què s’ha pensat el negoci. Es preparen coses senzilles de tota la vida, al punt just de gurmetisme i amb prou prudència per no quedar pedants. El màxim exemple d’aquesta manera de fer són les braves disposades en filera com una tropa, la imatge de les quals ja ha fet la volta a tota la gastroxarxa tres vegades.

A les tapes se les veu molt ben dissenyades i s’agraeix que te’n portin un tastet gratis amb cada pinta. Entre tot el que hi ha, els lloem la predilecció pel corball, que pot aparèixer en forma de ceviche o de sashimi (el Perú i el Japó… són dos paradissos, ara per ara) i segurament un dia els pregunatrem com s’ho fan per aconseguir-lo fora de temporada. A més, fan especials del dia, així que de cop i volta us podeu trobar coses tan exòtiques com uns nuggets de pollastre en salsa de tamarinde.

Finalement, no podia ser d’una altra forma, el BierCab té la seva pròpia llista d’hambuergueses definitives, i la majoria tenen el nom d’algun barri de Barcelona. Per exemple, la Poble Nou, de porc i amb formatge i bacó, és la més senzilla, amb 120 grams de carn. Però les altres solen ser de 160 grams, i poden estar fetes de coses molt curioses, com el wagyu o els peus de porc. El que sembla increïble és que sempre n’hi hagi una d’especial que, segons la temporada, estigui feta amb bestioles tan insospitades com el cangur, la zebra, l’estruç, el búfal, el camell… Però es veu que és veritat. No s’estan de res.

Preu: 1 pop a la brasa, 1 taula de formatges, 1 taula d’embotits, 1 hamburguesa Poble Nou, 1 Moor Hoppiness, 2 1/2 Nøgne Ø (IPA) – 50 euros

BierCab: [mapa] [twitter] [web] [933232553]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Bars, Bocates, Tapes i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s