Tarambana, la calma en acció

Entre el Morro Fi i La Createca ens ha sortit el Bar Tarambana, un local imponent per dins i per fora, portat per un personal jove i la mar de trempat, i pensat per a tots els gustos de la Barcelona moderneta.

Tarambana: banderilles

En un altre temps es diria que el Tarambana és un bar de disseny. Però el disseny, en els bars d’ara, està més al cap del carrer, i no deixa d’aspirar a ser una cosa global. Aquí sembla que han fet diana. De seguida causa la impressió dun local del SoHo de Nova York. Però és al bell mig de l’Eixample. Guarda aquell to de magatzem industrial que també era molt de Barcelona i l’amaneix amb tot de mobiliari retro -fins i tot rústic- tan del gust actual.

El que més impacta és que tota la façana sigui una gran finestra, amb la qual cosa l’espai s’omple de llum, guanya amplitud i respira una calma i una calidesa sorprenents. No és estrany trobar-hi gent que hi va expressamnet a llegir, o a treballar amb el portàtil (gràcies a l’extensió d’algunes taules, s’hi fan reunions de feina i tot). Ni tan sols la música, omnipresent, destorba. Pop amb classe, ideal per a addictes a Pitchfork i públic del Primavera Sound.

El Tarambana toca les tecles justes, però ben afinades. I té tots els segments del dia estudiats. Per exemple, és bo per esmorzars i berenars de pastetes i pastissos casolans, amb tota la varietat de tes que calgui. Si es tracta de fer tapes, tenen braves amb l’obligat toc personal: les fan al caliu.

Per dinar es pensen menús breus i coquetons que combinen plats del dia amb les especialitatas de la carta. Segons com vagi, poden fer fideuà, paella o pasta italiana. La selecció de vins és acurada. I si es fa de nit, preparen els còctels més vistosos que et puguis imaginar.

De cap de setmana, per descomptat, estan més que preparats per al vermut i es proveeixen de productes de les cases Espinaler i Mariol. La qualitat de les conserves, doncs, se suposa garantida i, a més, s’han empescat tastets originals, com les banderilles d’anxova amb formatge o les que anomenen “bombes”, que són d’oliva farcida de bolet.

Per omplir bé la panxa, el que toca és la coca de vidre, amb una llista de coses per posar-hi al damunt que no s’acaba mai: filet amb foie, hamburguesa, botifarra esparracada, pernil amb espàrrecs de marge, vegetals i diversos formatges amb D.O. Tot molt fi.

Només els falta la terrasseta, però, al mig del carrer Borrell, amb l’alplitud de la vorera, la tranquil·litat que s’hi respira i els solet que hi cau, s’ho deuen estar pensant. Ja parlaríem del local perfecte per als temps que corren.

Preu: 1 banderilla andalusa, 1 banderilla d’anxova i formatge, 1 banderilla “bomba”, 1 menú, 1 copa Montsant, 1 cervesa – 17,80 euros

Bar Tarambana: [mapa] [twitter] [935394729] [tarambanabar@gmail.com]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Bars, Menú, Vermutets i etiquetada amb , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s