Kaiku, arròs a manta

La caloreta fa tirar cap a la Barceloneta. Això sempre és així. I a la Barceloneta ja se sap que s’hi va a fer. Torrar-se a la platja, no, que per això ja tenim els guiris, però localets i xiringuitos dels que t’alegren el dia n’hi ha per triar i remenar. Avui torna a tocar arròs, un art en el qual el Kaiku es distingeix, amb molt èxit, de la majoria de restaurants de la zona.

Kaiku: arròs de rap

Qui més qui menys, tothom sap el què és trucar al Kaiku per reservar i que et diguin que tenen ple, però a cops d’insistir sol arribar la recompensa. Aquí no descobrirem res, només es tracta de donar fe de l’experiència, que és de les bones des del moment que poses el cul a la cadira, tant si t’ha tocat a la terrassa, magnífica per com s’obre a primera línia de mar, com si vas a dins. De fet, tota la façana és finestra i a l’interior no es deixa de tenir la sensació d’estar fora. T’estalvies la solana i t’acompanya una decoració pescadora senzilla i amb classe.

Un avantatge en el fet d’anat al Kaiku de tant en tant i no molt seguit és l’oferta variant, cosa que comporta els conceptes de la proximitat, la temporada i tota la pesca. Expliquen que treuen la verdura del seu propi hort i que el peix surt cada dia de la llotja de la Barceloneta. Així que s’ha d’estar atent al que tinguin, fins i tot, d’amanida. De calent, segons com vagi, es pot començar amb unes flors de carbassó en tempura o amb uns bunyols de calçots.

Com se sap, l’estil és mariner. Hi ha especialitats curioses i més o menys fixes, com les anèmones i les petxines variades, i els plats forts fan goig de debó, tant si és es tracta d’unes simples gambes a la planxa com si cau un cuscús de morena.

I després hi ha allò per al què anàvem, els arrossos, que ja són una qüestió total de deixar-se anar. Poden ser de bestiola grossa tipus llamàntol, de verdures, de rap, arròs negre… Arròs “normal” i fumat. Per decidir-se, és una boa cosa fer-se guiar pels cambrers, atentíssims, que t’ho expliquen tot de cada plat, des de la procedència exacta i el tractament de l’arròs, fins a la cocció dels fumets.

També aconsellen sobre els vins apropiats i, oh, sorpresa!, no t’atabalen amb una llista eterna de coses que no s’entenen. La selecció d’ampolles és curteta, però ben curada i pensada per allò que han d’acompanyar.

Quedareu bé, ja ho sabeu.

Preu: 1 amanida, 1 bunyols de calçots, 3 arròs de rap, vi, aigua, 1 tallat, 1 carajillo J&B – 77 euros

Kaiku: [mapa] [web] [932219082]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Barceloneta, Menú, Restaurants, Terrasseta i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s