Mikasa, fusta nipona

Ara que ens han sortit, com bolets, tot de bars japonesos dels d’anar a menjar senzill però bé, podem fer una mica de justícia recomant-ne un dels pioners, el Mikasa, que campa en un raconet de l’Eixample des de fa gairebé una dècada.

Mikasa: Gyudon

El Mikasa té una història molt semblant a la del jove Maruya. Un noi japonès que havia vingut a Barcelona a estudiar i que va decidir quedar-s’hi muntant un restaurantet com a únic medi de subsistència probable. L’Itoshi ho va fer agafant el traspàs d’un bar gallec, i encara semblaria exactament això si no fos per uns mínims detalls decoratius, com el revestiment de canyes a la barra, que fa pensar en el garito del mestre Hattori Hanzo a Kill Bill; les tovalloles de Hello Kitty al lavabo o els pòsters que donen color a les parets: Godzilla, Akira, Kitano, Kurosawa i coses així.

Se’l sol descriure com un lloc de menjar casolà i tradicional, però no és així exactament. El què fan és el que es fa en els bars de menú o tavernes típiques del país, els izakaya, on la gent normal va a fer un mos a qualsevol hora del dia o de la nit. D’aquest lloc no hem d’esperar les delicadeses dels restaurants japonesos d’alt estànding als quals molts barcelonins estan acostumats i que costen un colló. S’hi ha d’anar simplement a menjar bé per un bon preu. Per a més dades, el menú -un plat principal amb amanida i beguda- costa 9 euros, i també fan menús de nit per a grups a 15 euros, que consisteixen en un bento en capsa prou complet.

Per tant, no, no tenen sushi, ni tempura, però si uns gyoza de verdures i de pollastre sorprenents, perquè els fregeixen fins que queden cruixents. I també fan yakisoba. La resta de la carta ja no ens sona tant.

D’entrada, no falten les mongetes verdes de soja (edame) i unes quantes versions de tofu (cru, cuinat o en sopa). O l’arròs cobert de truita (omu raisu). Entre les especialitats més curioses hi ha les boletes farcides de pop (tokoyaki), el farcellets de marisc al vapor i uns peixets rostits que no vam poder distingir, però que es diuen sisyamo.

En els plats principals és on es distingeix més bé el tipisme del lloc. Més que res per veure com de diferent poden resultar coses que a nosaltres també ens serien familiars, com el pollastre fregit, el porc arrebossat o l’hamburguesa (feta a l’estil teriyaki, que quedi clar).

Moltes d’aquestes viandes poden fer de tall consistent en els molts bols d’arròs (donburi) que se serveixen, sovint coronats amb un ou. Recomaríem, enfollidament, el gyudon, que porta una vedella molt fina guisada amb ceba.

Fora d’això, es pot optar pel ramen, en brou, com ha de ser, i amb força cansalda surant-hi. O pel furai, que seria com tempura de marisc, però arrebosada al punt torrat.

De postres, evidentment, hi ha mochi bons d’albercoc o de nata i, alerta, dorayaki -el dolç favorit d’en Doraemon-, però fet a casa, no aquestes merdes que venen al súper.

Apa, doncs, qui vulgui alimentar-se com el típic adolescent fugat de les novel·les del Murakami, ja sap on ha d’anar.

Preu: 1 takoyaki, 1 sisyamo, 1 gyudon, 1 ramen, 1 mochi, vi – 33 euros

Mikasa: [mapa] [web] [933239769]

 

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Menú, Menjar estranger, Restaurants i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Mikasa, fusta nipona

  1. Per les fotografies del local (tan les de fora com les del interior) no és pot dir que sigui un lloc amb molt glamour…😉 Però et diré a canvi que m’has fet salivar amb les descripcions dels plats (lo de les boletes farcides de pop he de tastar-ho si o si) i a un preu més que acceptable per tractar-se de cuina japonesa.

    I a més, a prop de la feina…

    Salutacions.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s