Sembla increïble, però de vegades no cal inverntar-se res de nou. Només cal fer perquè la gent s’hi trobi bé, a casa teva. Així és com funciona La Mormota, un cafetó la mar de maco i que té cosetes per picar. Dolç i salat.
Descomptant el llibres, el local té un aire semblant al de l’insubstituïble Babèlia. L’ambient, però, és molt de tieta moderna, és a dir, d’enamorament per a hipsters i per a perseguidors de wifi i tranquil·litat. En una taula ben llarga, s’hi apilen molts portàtils al costat de tasses d’un cafè espectacular i de pastissos a l’altura de les expectatives del nostre temps en matèria de rebosteria casolana: que si pastís de pastanaga, que si brownies… Fet.
L’altre punt d’interès són els entrepans, fets amb pa de pagès ben sucat en mantega (alerta!) abans de passar per la torradora. Te’ls poden fer grossos o petits i solen tenir noms d’accidents geogràfics que fan d’hàbitat natural al rosegador que dóna nom al negoci. La cosa va de salmó, pernil, espinacs, alvocat, olivada, tomàquet, un parell de formatges amb nom propi… Coses maques i gustoses i que ja són familiars per a tothom. Per acompanyar, també hi ha amanides coloristes, d’aquelles que porten fruits secs al damunt. És recomanable provar-ho al migdia, que fan un combo de menú a bon preu.
I a més de fer el refrigeri, podeu comprar productes típics de Finlàndia (de les dues Maries que porten el local una és d’allà mateix; l’altra és sevillana) per emportar-vos-els a casa. Hi ha des de confitures fins a pa de sègol.
Preu: entrepà, amanida i birra – 9,50 euros