Matis Bar. És millor construir

Per si no s’havia notat, aquí ens agraden més les coses que es fan que les que es desfan. Per això quan ens van dir que el Matís Bar era just a sota del Col·legi d’Arquitectes i que era de rotllo fi però amb consistència tripera, vam apretar a córrer cap allà. A veure i a tocar i tastar.

Matís: capipota

Ens expliquen que això de Matís ve de Martínez International Corporation, o alguna cosa així, però és broma. De seguida ens adaptarem a la manera de ser de tot el personal, gent trempada. Un matís és un matís, i també és la intenció. És una idea dels germans Juanjo i Artur Martínez, aquest últim un xef amb una estrella miquelet pel restaurant Capritx de Terrassa. Així doncs, aquí hi ha ofici i tradició restauradora, edificada des dels fonaments d’haver crescut en un bar Pepe.

D’entrada, l’espai sorprèn. El Matís Bar és el que diu que és: un bar. Sembla la cafetería del mateix col·legi, però amb les parets esquitxades a galledades de pintura dels colors més bàsics i vius. I ens reben en una barra baixa per fer un aperitiu a base de cervesa negra i olives carnoses. Tota aquesta part és una exposició de formatges i embotits tradicionals, catalans i ibèrics, i de pots d’envinagrats, que fan salivar. Al racó menys il·luminat hi ha les neveres i el petit celler, pràcticament tot de vins naturals -o ecològics- de gamma alta. Tot Km 0. Tot filosofia slow food. Ho asseguren i ho aparenten. Així que passem a la carta per tal que ho demostrin.

Es pot picar i es pot fer plat de forquilla i tovalló al coll. No convé perdre passada, així que hi haurà una miqueta de cada cosa. Tapes a la catalana i racions d’especialitats clàssiques, receptes tradicionals amb detalls originals, que les refresquen o que fins i tot les capgiren.

Vam començar amb uns musclos a la vinagreta ben alegres i amb la cosa més pitipuà que vam trobar, un “bombó” de formatge amb torradeta de tomàquet que va arribar servit en cullera de sopa. Vam seguir amb un tàrtar d’escalivada, un rosbif amb pinyons i llimona, un carpaccio de bacallà i, per culminar, unes mandonguilles a la jardinera, un arròs Parellada i un capipota amb menta i piparra, de sucar-hi pa. De postres, unes llàgrimes de xocolata amb polsim de menta (gust d’After Eight!) i arròs fumat amb llet. I tot regadet amb vi del bo, que un dia és un dia. Vam sortir rodolant i contents.

Per a la pròxima vegada, ens reservem els torreznos a la barbacoa, els embotits i els formatges, que semblen increïbles; el ceviche, la truita de bacallà, els macarrons a la barcelonina, la papada amb gengibre i all i els piquillos farcits de cua de brau. Per fer bum!, però amb classe.

Preu: 1 musclos, 2 bombó de formatge, 1 escalivada, 1 rosbif, 1 carpaccio de bacallà, 1 mandonguilles, 1 arròs Parellada, 1 capipota, 1 xocolata amb menta, 1 arròs amb llet, vi, canyes, cafès, carajillo J&B – 89 euros (aprox.)

Matís Bar: [mapa] [web] [twitter] [630455043]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en A l'estranger, Bars, Gòtic, Restaurants, Tapes i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Matis Bar. És millor construir

  1. alacartemenus ha dit:

    Jo sóc molt fan del Matis 🙂

  2. Baco y Boca ha dit:

    Encara no hem anat, però hem sentit parlar d’ells… molt i bé!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s