Un valor segur al carrer Floridablanca, favorit de molts cinèfils que van als Renoir i passen una mica més enllà del Laurel pel soparet de després, l’Om India és una oferta d’allò més autèntica pel que fa a les espècies índies, la cuina tandoori, els arrossos amb tota mena de verduretes i fruits secs i els iogurts que porten coses estranyes, com all i cogombre.
El restaurant, que fins fa poc s’agermanava amb un altre de mateix nom i més gran a la zona de Sagrada Família, està regentat per una família que porta uns 20 anys establerta a Barcelona i, per l’aspecte extern, no sembla la gran cosa. És un d’aquells llocs en els quals un ha de ser valent, entrar-hi i demanar. Qui encara vulgui alguna garantia ha de saber que cada any, quan arriba la fira de telefonia mòbil a Barcelona, el local sencer queda reservat tota la setmana per homes de negocis indis i indobritànics.
A l’Om si ha d’anar amb un de dos ànims: o vas de barbacoa i et poses de canto amb el que et vingui de gust del forn tandoori de fang (recomanadíssim l’Special mix grill, que porta de tot, fins i tot gambes), o vas de cassoletes, de pollastre o de xai, que és on hi ha la salseta espessa i el curri amb de tot (iogurt, coco, llenties, espinacs), gustosíssim. I no cal dir que per sucar no hi ha res millor que el nan, que en tenen amb tots els farcits acostumats i més.
Abans d’això, es pot fer boca amb els imprescindibles pakoras i samosas, el formatge paneer, els arrossos i els iogurts salats. Després, tenen lassi, si queda espai, clar. Tot plegat, bo, barat i agradable.
Preu: 1 pakora de salmó, 1 pollastre amb curri, 1 xai amb curri i llenties, 2 nan de formatge, 2 cerveses – 37,20 euros