Jonny Aldana, el fresc del barri

És un dels noms més brillants que li coneixem a un bar, i també un dels més lògics, atès que estem parlant d’un local situat al carrer Aldana, l’última frontera abans del Paral·lel, just on hi havia La Maduixa, aquell petit clàssic del veïnat.

Que li hagin posat el primer nom de Jonny així, de qualsevol manera, només el fa més simpàtic i marca la distància entre el que era el barpepe entranyable d’abans i el que ara és una experiència totalment reformada, amb un gust exquisit i esperit modern, a l’altura del més cool que us pugueu trobar ara mateix a Barcelona en la lliga de vermuts, tastets i copes (sí, gintònics i tal).

Jonny Aldana: hummus de remolatxa, parmesà i xistorra a la mel

El Jonny Aldana sembla polit, respira un ambient atractiu i dóna bon rotllo. Ja des de fora, la barra que dóna al carrer -de marbre, igual que la de dins- sembla un triomf brutal que l’emparenta amb altres propostes per a vianants assedegats com el Mendizábal o el Cazalla. Els acabats amb gresite i també les plantetes a les taules de la terrassa, les tauletes rodones de dins -reciclades del bar antic- unides per un nou banc de fusta… tot són són encerts estètics pensats amb classe. Podeu veure el procés de reconstrucció en el Facebook del bar, que és d’allò més actiu.

L’altra cosa que té el Jonny és que fa tota la impressió de ser una experiència vocacional. Això ajuda molt a la creativitat amb la qual fan el que t’ofereixen i el com t’ho presenten. Bé, almenys hi fan coses que no es veuen massa en altres llocs per l’estil, com l’olivada d’atmelles o l’hummus de remolatxa. O els filets de salmó en oli, que t’arriben dins d’un potet de confitura.

Ja que anem entrant en el tema de l’anar picant, hi ha petites especialitats d’aquelles que intriguen, ja sigui una quiche, un entrepà, un gratinat o una torrada. No serien les coses més originals del món, però sí que ho són alguns dels ingredients que hi posen: coliflor amb cacauets, bull blanc amb ruca i mel, pa de fetge amb cogombrets i mostassa, tofu fumat amb carbassa al forn, botifarró amb moniato… Bé, i etcètera.

Un altre punt fort del bar és el vermut de cap de setmana, molt ben descrit en aquest article. Però s’ofereixen a tot: esmorzars, la copeta after-work entre setmana (sempre t’obsequien almenys amb unes olives de les bones), el brunch casual i el pica-pica amb ganes a qualsevol hora, però recomanable per sopar i més si és a la fresca de la terrasseta. Tot i que, com ja hem dit, hi ha embotits, peix marinat i en conserva o fins i tot alguna hamburguesa, es percep que la predilecció no confessada de la casa són els platets vegetarians. Toc femení garantit i agraït.

No en sortireu tan contents si sou cervesers, que amb prou feines tenen l’Amstel i l’última vegada que hi vam passar ni tan sols estava molt fresca, però us encisarà la carta de vins: una selecció suculenta, gens òbvia i molt assequible, tant si es demana ampolla com si s’hi va de copes. El sopar que il·lustra aquest article va estar regat amb un Honoro Vera Garnacha (Calatayud) que feia petar els sentits. Us heu de fer amics d’en Jonny ara mateix.

Preu: 2 canyes, 1 olivada d’atmetlles, 1 xistorra a la mel, 1 parmesà reggiano, 1 hummus de remolatxa, 1 lloms de salmó, 1 tomaquets secs amb ruca, 1 quiche d’espinacs, 2 copes de vi – 30,50 euros

Jonny Aldana: [mapa] [Facebook] [web] [bar@jonnyaldana.com] [931742083]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en Bars, Tapes, Terrasseta, Vermutets i etiquetada amb , , , , , , , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Jonny Aldana, el fresc del barri

  1. Los Bonvivant ha dit:

    El Jonny es ya un clásico del barrio, ¡qué duda cabe! Hay que felicitar a Joan, Charlie, Rebe y Tania por tan buen rollo y buena comida.
    Aquí os dejamos nuestras impresiones: http://www.losbonvivant.com/2012/04/05/jonny-aldana-una-pequena-joya-en-sant-antoni/ y ya os avisaremos cuando Doña Bonvivant se ponga a los platos en el próximo vermut musical del Jonny Aldana.

    • Joan Madorell ha dit:

      Ser un clásico a los 5 meses de abrir es un piropo imponente, no se si nos lo merecemos, aun, pero que nuestro objetivo va por esos senderos, seguro. Gracias y besos.

  2. Hortensia ha dit:

    La entrada y las impresiones han sido buenas y ya no hay marcha atrás. Entretodos a disfrutarlo…

  3. josep Mª Madorell ha dit:

    I la sombreta que té la terrassa…. Ningú ha comentat els arbres tan macos que hi ha

Deixa una resposta a Joan Madorell Cancel·la la resposta