És prou simpàtic, això de l’street food. I recomenable, a més. Gent amb molta inventiva ens ha sorprès muntant paradetes mòbils i bars que van en furgoneta -malgrat els problemes legals que això encara suposa-. I se’n fan trobades amb un èxit de públic sorprenent. Tapes, entrepans, fideus, amanides o platets exòtics; hi ha imaginació i qualitat. Però quan un restaurant d’autor com el Bohèmic s’hi posa, això ja és jugar en una atra lliga.
De les excel·lències de la cuina d’en Francesc Gimeno ja en vam parlar fa temps en un altre article. Ara ha posat una terrassa i obre a l’hora de dinar amb una proposta per a tots els públics. A dins s’hi fan exclusivament els menús de degustació que, és evident, no estan a l’abast de totes les butxaques, però a fora la cosa és molt diferent. Allà, a la fresca, ha muntat la seva versió personal de l’street food. Perquè és així, directament, com ho anomena. I no li falta raó.
El que s’hi serveix són plats petits, però que combinats adequadament et donen per a un àpat complet a un preu molt assequible i amb la qualitat acostumada. Per començar, és obligat demanar les patates braves, que, per a molts crítics, són les millors de Barcelona. Després, hi ha coses d’aquí i d’allà. La selecció no és molt extensa, però està pensada amb prou agudesa per fer-te la tria complicada.
Per als apassionats de la botifarra del perol, la fa amb mongetes de Sant Pau, una cosa que impressiona només de veure. Com a cosa senzilla, hi ha una amanida de mango i cranc. De l’orient, que sempre queda molt street, té unes gyoza de llagostins molt autèntiques i un ànec pequinès amb la peculiaritat d’anar embolicat en una mena de tortilla mexicana, en comptes de la tradicional crep xinesa. Per culminar, l’hamburguesa de vaca blanca gallega, que porta formatge i pernil dels bons i que, a banda de ser contundent, podem assegurar que és la millor que ens hem fotut mai.
Val a dir que els menús del xefs autors solen ser variables, segons la temporada o la creativitat de l’artista. Així que qualsevol altre dia, en comptes de l’ànec ens podem trobar un caneló de pintada o un arrosset del Delta on hi havia l’amanida. En la varitat hi ha el gust, oi?
Part de la gràcia, com a detall complementari, és que cada plat t’arriba en un recipient personalitzat, que no deixa de ser cuco, tot i que la finalitat és que acabi a la brossa. En realitat, la idea és molt prêt-à-porter, perquè et permet demanar-ho per anar a casa. Per a més comoditat, fins i tot pots trucar i passar-ho a recollir a l’hora que et diguin. A aquest ritme, ja veiem el Bohèmic amb un drive-in obert.
Preu: 1 amanida de cranc, 1 gyoza, 1 ànec, 2 hamburgueses, 1 braves, 2 cerveses, 2 Trina, 1 tallat, 1 carajillo J&B – 42, 85 euros