Temps de “street food” al Bohèmic

És prou simpàtic, això de l’street food. I recomenable, a més. Gent amb molta inventiva ens ha sorprès muntant paradetes mòbils i bars que van en furgoneta -malgrat els problemes legals que això encara suposa-. I se’n fan trobades amb un èxit de públic sorprenent. Tapes, entrepans, fideus, amanides o platets exòtics; hi ha imaginació i qualitat. Però quan un restaurant d’autor com el Bohèmic s’hi posa, això ja és jugar en una atra lliga.

Bohèmic: burger

De les excel·lències de la cuina d’en Francesc Gimeno ja en vam parlar fa temps en un altre article. Ara ha posat una terrassa i obre a l’hora de dinar amb una proposta per a tots els públics. A dins s’hi fan exclusivament els menús de degustació que, és evident, no estan a l’abast de totes les butxaques, però a fora la cosa és molt diferent. Allà, a la fresca, ha muntat la seva versió personal de l’street food. Perquè és així, directament, com ho anomena. I no li falta raó.

El que s’hi serveix són plats petits, però que combinats adequadament et donen per a un àpat complet a un preu molt assequible i amb la qualitat acostumada. Per començar, és obligat demanar les patates braves, que, per a molts crítics, són les millors de Barcelona. Després, hi ha coses d’aquí i d’allà. La selecció no és molt extensa, però està pensada amb prou agudesa per fer-te la tria complicada.

Per als apassionats de la botifarra del perol, la fa amb mongetes de Sant Pau, una cosa que impressiona només de veure. Com a cosa senzilla, hi ha una amanida de mango i cranc. De l’orient, que sempre queda molt street, té unes gyoza de llagostins molt autèntiques i un ànec pequinès amb la peculiaritat d’anar embolicat en una mena de tortilla mexicana, en comptes de la tradicional crep xinesa. Per culminar, l’hamburguesa de vaca blanca gallega, que porta formatge i pernil dels bons i que, a banda de ser contundent, podem assegurar que és la millor que ens hem fotut mai.

Val a dir que els menús del xefs autors solen ser variables, segons la temporada o la creativitat de l’artista. Així que qualsevol altre dia, en comptes de l’ànec ens podem trobar un caneló de pintada o un arrosset del Delta on hi havia l’amanida. En la varitat hi ha el gust, oi?

Part de la gràcia, com a detall complementari, és que cada plat t’arriba en un recipient personalitzat, que no deixa de ser cuco, tot i que la finalitat és que acabi a la brossa. En realitat, la idea és molt prêt-à-porter, perquè et permet demanar-ho per anar a casa. Per a més comoditat, fins i tot pots trucar i passar-ho a recollir a l’hora que et diguin. A aquest ritme, ja veiem el Bohèmic amb un drive-in obert.

Preu: 1 amanida de cranc, 1 gyoza, 1 ànec, 2 hamburgueses, 1 braves, 2 cerveses, 2 Trina, 1 tallat, 1 carajillo J&B – 42, 85 euros

Bohèmic Bistro: [mapa] [web] [934240628]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en Menjar estranger, Per emportar, Restaurants, Tapes, Terrasseta, Vermutets i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s