Quan un té classe li haurien de convalidar d’entrada la meitat del camí. Fa que es noti per tot. Per això ens estem enamorant d’El Dinàmic de BCN, un dels dos nous locals que guarneixen el segment de mar del passatge Calders, per si no hi hagués prou acivitat a la part que queda per sobre de Parlament.
El local és espectacular, com un pati interior, amb jardinet inclòs, però que dóna totalment a l’exterior. Sostre altíssim, lluminositat absoluta, cuina vista i dos ambients de cara al públic: el de planta, pensat com una terrassa, amb el clàssic mobiliari d’alumini, i un àtic de balconada disposat amb un estil més lounge.
Conserva l’aspecte de l’antic barri industrial. La nau havia estat un taller i també un magatzem per als enormes carretons dels encants del mercat antic, un dels quals, perfectament restaurat, ara fa d’aparador per al bo i millor del producte que la casa ofereix, des de xoxolata fins a cervesa artesanes.
Al Dinàmic s’hi pot anar a fer de tot. Per esmorzar i berenar, tenen pastissos casolans i torrades fredes i calents amb formatges i embotits de la terra. Fan tastets suculents ben pensats per al vermut (alerta, perquè segons la temporada hi ha coses especials). Per dinar i per sopar es pot triar d’una carta breu, però selecta, de platets elaborats a ritme de xup-xup. Inspiració tradicional i presentació moderna.
Es proposen entrades obligades com els pèsols amb pernil i els empastifats, una sèrie de patés de la casa, entre els quals, el de musclos en escabetx és tot un impacte. Pel que fa a plats forts, em tingut la sensació d’encertar-la en tot el que hem demanat: cuixetes de guatlla, marmitako, calamars amb carxofes i costelles de porc ibèric. Ens falta tornar per tastar el pollastre amb allada, els canalons i el bacallà. Tot promet.
Preu: 1 empastifat mariner, 1 cuixetes de guatlla, 1 costelles d’ibèric, 2 cerveses, 2 vins, 2 carajillos J&B – 39,50 euros