Chelsea, la primera hamburguesa

Als anys setanta, abans del desembarcament de les grans cadenes multinacionals, a Barcelona ja hi havia una hamburgueseria típicament nord-americana. El Chelsea ha arribat fins aquí amb una aposta molt clara i senzilla: carn picada, formatge, enciam, tomaquet, cogombre, quètxup i maionesa, tot a dins d’un panet tou. I prou històries. Chelsea: burger Americana Expliquen que els inicis van ser durs en una època en la qual aquest estil d’entrepà era vist com una marcianada, però el negoci va resistir i encara ho fa en un temps en què la invasió del burger gurmet pot fer veure l’oferta d’un local així com a retrògrada o massa poc sofisticada. Situat a la part alta del Paral·lel, amb una gran terrassa que et permet ser testimoni de la vitalitat de l’avinguda a tot hora, el Chelsea també ha viscut temps de glòria. Amb els burgers ja instal·lats en el gust popular, van haver de traslladar-se al local més gran del costat, l’actual, que abans era un frankfurt (se’n conserva el cartell, ben visible). La decoració reprodueix amb prou fidelitat l’aspecte dels dinners nord-americans, fins i tot amb aquella incidència obsessiva en la imatge corporativa, impresa en tot el que et trobes a les mans (tavallons, sobrets de sucre, etcètera). Tot i amb això, no pot evitar els detallets autòctons dels bars de tota la vida -aquí hi ha un pòster del Barça, allà una senyera- però en general hi predominen les imatges de personatges icònics dels Estats Units i algun skyline ben identificable. El més curiós són els  telèfons per cridar els cambrer que les taules tenen allà on normalment hi hauria les clàssiques terminals del jukebox. Les hamburgueses no poden ser més clàssiques, amb els quatre ingredients de tota la vida, que van variant, i amb tendència a ofertes enemigues del colesterol: que si doble de carn, o de bacon, que si cheddar a mansalva, o que t’hi posin un ou a dalt amb un foradet perfecte al panet perquè el rovell emergeixi sense quedar esclafat. La carta també té una secció de sanvitxos, entre els quals destaquem el Club de pollastre. Tampoc hi falten els hot dogs, però ja en versió nostrada, amb les seves cerveles i els seus bratswursts. I fins i tot fan kebabs. Per acompanyar, les patates fregides de tota la vida, però, evidentment, no hi falten els obligats aros de ceba, l’amanida Cèsar o els nuggets de pollastre. I arribats a les postres ja fan saltar la banca amb una selecció de pastissos genuïnament nord-americans: formatge, poma, llimona, pastanaga, Oreo (!) i xocolata. No cal dir que el Chelsea no us farà quedar bé amb els vostres amics hipsters, però sí que us farà sentir doblemet autèntics. A la manera d’allà i a la d’aquí.

Preu: 1 burger Americana, 1 club de pollastre, 2 cervesa, 1 carajillo J&B – 17,15 euros Chelsea: [mapa] [933253447]

Quant a Sant Antoni (i part de l'estranger)

Blog sobre llocs per beure i menjar al barri de Sant Antoni de la capital catalana.
Aquesta entrada s'ha publicat en Bars, Bocates, Menjar estranger, Per emportar, Restaurants, Terrasseta i etiquetada amb , , , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Chelsea, la primera hamburguesa

  1. Julian ha dit:

    Por bien que lo hagas, siempre habrá alguien que lo critique
    No llueve nunca a gusto de todo el mundo
    Como responsable de Chelsea luego de 38 años intentamos mejorar cada día para complacer a nuestros clientes .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s