La cuina japonesa és molt donada a la sofisticació, cosa que l’ha fet triomfar dins l’esnobisme occidental des de fa uns trenta anys. Però la meticulositat nipona també es presta, perfectament, al detall petit. A allò que en diem “pica-pica”.
I així s’hi posen els nois i noies que treballen al Bouzu, un dels pocs locals genuïnament japonesos de Barcelona que han sabut adaptar-se al tarannà local presumint alhora de les seves arrels.
Hi ha pocs llocs on t’ofereixin truites o pizza japonesa (res a veure amb la italiana) . On et posin uns wasabi snakcs (de pèsols) mentre t’esperes. O que renuncïin deliberadament al món del sushi -tan vulgaritzat últimament per la cultura del “wok a 100”- en favor d’amanides a base de peix marinat, tartars o tatakis, tots molt subtils i enginyosos (per exemple, la tapa de pop al wasabi, que pot curar un refredat). Ara bé, els plats forts són els fideus, amb de tot, prims i gruixuts, amb brou o a la paella.
El Bouzu és un local d’allò més coquetó al bell mig de la Ronda Sant Antoni i té una terrasseta molt agraïda per sopar-hi a partir de la primavera, sota el llum del fanalets vermells. Si no us convenç, podeu passar al menjador interior, on sempre hi haurà un parell de taules ocupades per japonesos nadius, que mai se sap si són turistes o si viuen aquí. Però sempre és un bon símptoma que hi siguin.
Preu: 1 pop marinat al wasabi, 1 bol d’arròs amb salmó i tonyina, 1 Asahi – 15,30 euros